De mange fordele ved virtualisering

De mange fordele ved virtualisering

Virtualisering bringer mange fordele med sig, nogle af dem mere overraskende end andre

Af Lars Bennetzen

Forbindelse til omverdenen bliver stadig mere vigtig for virksomheder og virksomheder arbejder i stigende grad med virtualisering af deres infrastruktur.

- Det sker ikke mindst fordi virksomheder har behov for hurtigt at kunne ændre på deres infrastruktur, tilføre nye tjenester, sløjfe gamle og ikke mindst afprøve nye teknologier, forklarer Pat Gelsinger, CEO hos vmware til IT-Reload.

Men den stigende virtualisering har nogle, for mange, uventede fordele for såvel virksomheder som samfundet generelt.

- En af de fordele som vi ser med virtualisering, og som mange ikke tænker over, er den markante besparelse i strøm, og derved en stor besparelse i CO2-udledning. Hos vmware har vi på den måde sparet lige over 540 millioner tons i CO2-udledning på verdensplan gennem de sidste små 10 år. Det er en enorm mængde, og med mere virtualisering vil mængden stige markant, forklarer Pat Gelsinger.

Hos vmware er det da også en vision at hjælpe miljøet så meget som muligt. Og det betyder blandt andet, at det har været en ambition at blive CO2-neutral.

- Det var en mål som vmware Global Operations opnåede i år – to år før vi havde planlagt det. Og det er vigtigt for os og for samfundet. Vi har som virksomhed en forpligtelse til at gøre vores for miljøet, og det ansvar lever vi op til, siger Pat Gelsinger, og siger videre, at det er en forpligtelse som alle virksomheder skal leve op til.

Han slutter af med at fortælle, at teknologi hverken er god eller ond. Det handler om hvordan vi bruger den, og for Pat Gelsinger kan virtualisering bruges til at hjælpe ikke alene virksomheder, men også miljøet.