Dårlig data management kan koster dyrt

Dårlig data management kan koster dyrt

Veeam Cloud Data Management Report 2019 viser, at 73 procent af virksomheder ikke opfylder brugernes krav til uafbrudt adgang til applikationer og data, hvilket kan komme til at koste et trecifret millionbeløb om året – virksomhederne vil dog gerne gøre det bedre

I løbet af det seneste årti er mængden af indsamlet data eksploderet. Væksten er så voldsom, at vi i 2025 vil generere mere end 175 zettabytes data hvert år, næsten to tredjedele mere end i 2018. Virksomheder skal håndtere og beskytte disse data, uanset hvor de befinder sig, men ifølge de seneste undersøgelser fra branchen, indrømmer 73 procent af virksomheder, at de ikke kan imødekomme brugernes krav til uforstyrret og uafbrudt adgang til data og tjenester, hvilket kan koste den gængse arbejdsplads mere end 132 millioner kroner om året. Tallene kommer fra Veeam Cloud Data Management-rapporten, der netop er blevet offentliggjort.

Veeam Cloud Data Management Report 2019 har været i kontakt med mere end 1.500 ledende virksomheder og it-ledere fra 13 lande og fandt frem til, at respondenterne er opmærksomme på vigtigheden af datastyring til deres forretningers succes, der peger på større produktivitet i dag og potentialet til at drive forretningstransformation i fremtiden. Dette års undersøgelse viser imidlertid næsten tre fjerdedele (72 procent) af adspurgte virksomheder ønsker bedre cloud data management, ofte ved at udnytte hybrid cloud-muligheder, for at sikre succes og opnå større værdi fra deres data.

Virksomheder forsøger at omfavne styrken i teknologier som cloud eller hybrid-cloud, Big Data, kunstig intelligens (AI) og Internet of Things (IoT) for at skabe forretningssucces og vil hver især i gennemsnit investere 270 millioner kroner i 2019 på sådanne transformationsteknologier. Næsten halvdelen af respondenterne mener, at databeskyttelse er afgørende for at udnytte disse investeringer. Foruroligende nok er kun 37 procent af virksomhederne meget sikre på deres nuværende backup-løsninger, hvoraf de fleste (73 procent) indrømmer, at de ikke kan imødekomme brugernes krav.

Der kan opnås store fordele ved at forbedre og optimere brugen af digitale initiativer i en virksomhed, da de i gennemsnit kan tilskrive 822 millioner kroner i øget omsætning per virksomhed gennem disse initiativer årligt. Disse resultater viser imidlertid, at der er globale forskelle i digital adoption. Nogle af verdens største økonomier er i fare for at være nødt til at kæmpe for at følge med, når det kommer til deres investeringer i digital innovation. 21 procent af japanske virksomheder og 48 procent af brasilianske virksomheder beskrev deres datastyring som moden, sammenlignet med godt en fjerdedel i Frankrig og Tyskland og kun 11 procent i Storbritannien. I Storbritannien forventer virksomheder i gennemsnit at investere cirka 93 millioner kroner i intelligent data management over det næste år. I Kina er beløbet 112,5 millioner kroner og i USA er det 250 millioner kroner.

- lb