Edge computing vil vokse med op til 400%

Edge computing vil vokse med op til 400%

Edge computing var stadig et relativt ukendt fænomen for blot fem år siden. Nu oplever området stærk vækst. Den vækst, Internet of Things (IoT) og cloud har opevet og fortsat oplever, er allerede kendt. Men konsekvensen af den digitale transformation – der aktuelt er kommet endnu højere op i tempo på grund af aktuelle ændringer i hele verden – er, at edge computing og colocation bliver stadig vigtigere

Del artiklen på

Vertiv gennemførte en undersøgelse blandt hundrede datacentre-fagfolk for fem år siden.

“Gruppen havde som mål at angive, hvad forventningerne var til året 2025. Edge computing var faktisk slet ikke blandt svarene på det tidspunkt. Men fordi VERTIV nu oplever hvordan edge computing vokser kraftigt, besluttede vi at gå tilbage til gruppen og spørge, hvad deres forventninger nu er til 2025. Forskellen i svarene var betydelige. Over halvdelen af de adspurgte forventer 100% vækst inden for edge mellem nu og 2025. En femtedel af de adspurgte forudser endda en vækst på 400% eller mere,” beretter Daniel Breum, Sales Director, Benelux & Nordics hos Vertiv.

Ikke alle slutbrugere og virksomheder er dog helt bekendt med forskellen mellem edge computing og cloud computing. En simpel forklaring er at i cloud computing køber brugerne datacenterkapacitet fra en cloududbyder. Denne udbyder leverer typisk kapacitet ved drift af datacentre. Disse centre er ofte langt fra slutbrugeren.

Normalt er den latency, der opstår ved den fysiske afstand, ubetydelig. I nogle situationer er det imidlertid ekstremt vigtigt, og hvert millisekund tæller. Det gælder for bl.a. nogle IoT-applikationer eller selvkørende biler, og man vælger derfor at flytte kapaciteten til “kanten” af netværket – edge computing.

Væksten gør at der opstår nye muligheder ved at on-premiss, cloud og edge vil eksistere sammen ien ny balance.Det kræver også ny indsigt af rådgivere og leverandører.

“Kunderne kan og bør forvente mere af deres leverandører. De skal kunne forholde sig til og rådgive om optimering indenfor de nyeste trends og den nyeste udvikling. Udviklingen går hurtigt og vi har senest set at flere er tvunget til at arbejde hjemme, med deraf øget belastning af nettet og andre IT-ressourcer samt og behov for nye løsninger og opgraderinger,” udtaler Daniel Breum.

Det betyder at alle Innovationer der relaterer sig til software, køling, energi, IT-styring og fjernovervågning bliver endnu mere relevante. Det er derfor bedre at komme på forkant nu, end at vente til nye ændringer i vores arbejdsliv og hverdag rammer. For alt tyder på at verden i dag og fremover bestemt ikke bliver som vi kendte den blot i 2019. 

- lb