Interxion åbner yderligere 600 kvm datacenter i København

Interxion åbner yderligere 600 kvm datacenter i København

Den danske datacenteroperatør Interxion åbner nu yderligere 600 kvm i sit nye CPH2-datacenter i København. Det skyldes bl.a. øget interesse fra systemintegratører, cloududbydere og finansielle virksomheder. Med udbygningen tilbyder Interxion nu i alt 16.500 kvm datacenter i Norden

Interxion, en europæisk leverandør af cloud- og carrier-neutrale datacentertjenester, tager nu yderligere 600 kvm datacenter i brug i København. Åbningen markerer afslutningen på Interxions store CPH2-byggeri i Industriparken i Ballerup ved København. Byggeriet, der blev annonceret i 2016, er på i alt 2.675 kvm og har kostet ca. 278 mio. kr.

Interxion oplever netop nu, at danske organisationer er på udkig efter sikker adgang til cloud-platforme og nye fleksible måder at opbevare deres it-infrastruktur på.

“Vi styrker vores digitale økosystem, så virksomheder lettere kan forbinde sig til hinanden og få direkte adgang til alle førende lokale og globale cloud-leverandører. Kort fortalt er et velforbundet datacenter et fundament, der kan give en forretningsmæssig fordel,” siger Peder Bank, nordisk direktør hos Interxion.

Det er anden gang på under en måned, at Interxion annoncerer yderligere udbud af datacenter-services i Norden. Senest annoncerede virksomheden, at man udvider i Stockholm med et sjette datacenter, så man nu har en samlet nordisk datacenterkapacitet på hele 16.500 kvm.

København bliver nordisk knudepunkt

Interxion har tidligere annonceret, at København er udvalgt som lokalt nordisk knudepunkt for AWS Direct Connect og Microsofts ExpressRoute-forbindelse, der giver kunderne direkte adgang til Azure Cloud. Begge skræddersyede netværkstjenester øger sikkerheden for kunder og giver lavere priser.

Desuden kan virksomheder også få direkte adgang til de førende cloud-platforme fra Google, Oracle og IBM via Interxions cloud connect-platform. Adgangen giver virksomhederne et fundament til at bygge hybride og fleksible løsninger, så de løbende kan tilpasse deres digital strategi uden at være bundet af en enkelt leverandør.

Certificeret drift

Ifølge nordisk direktør Peder Bank er både de eksisterende og nye arealer i CPH2 designet og certificeret efter branchens skrappeste krav. Også driften er certificeret for at kunne imødekomme virksomhedernes stigende krav.

“Mange af vores kunder stiller ekstremt høje krav til sikkerhed og certificeringer. Nogle har været kunder hos os i mange år og har brug for mere plads, mens andre er nye. Fælles for dem er, at de har valgt os som datacenterpartner, fordi vi leverer de opkoblede og sikre faciliteter, de efterspørger,” siger Peder Bank.

Nyt datacenter i sigte

Interxion åbnede sit første datacenter i København i år 2000. Siden har Interxion oplevet høje vækstrater, og Peder Bank forventer, at Interxions forretning fortsat kommer til at vokse i takt med den stigende digitalisering.

“Cloud og digitalisering stiller nye krav til kommunikation og sikkerhed. Vi oplever stor efterspørgsel på vores datacenterfaciliteter fra alle typer af kunder – både store og små, internationale og lokale samt private og offentlige. Udover de 600 kvm, vi indvier nu, har vi også taget de nødvendige foranstaltninger, så vi fortsat kan udvide vores kapacitet i det danske marked,” slutter Peder Bank.

Interxion oplyser, at man i januar 2019 købte en ny grund ved siden af datacentrene CPH1 og CPH2 i Ballerup for at sikre muligheden for fortsat ekspansion i København.

- lb