IoT og mobilitet smelter sammen
Keerti Melkote, co-founder og President i Aruba, fortæller at mobilitet og IoT smelter sammen. Foto: Lars Bennetzen

IoT og mobilitet smelter sammen

Den digitale transformation ændrer måden vi arbejder på, og det giver udfordringer med både netværk og sikkerhed

Af Lars Bennetzen, Atmosphere 2018, Sibenik, Kroatien

I morgen starter den årlige europæiske brugerkonference for Aruba, Atmosphere 2018. Men i dag var det pressens dag, og et af de store temaer i år, er den digitale transformation og ikke mindst at IoT og mobilitet smelter sammen.

Danske Morten Illum, der er EMEA VP for Aruba fortæller til IT-Reload:

- Måden vi arbejder på ændres, og vi ændrer måden vi adapterer teknologi på. F.eks. bruger vi vores smartphone markant anderledes end for bare få år siden. Nu bruger vi den rask væk i vores arbejde, og vi tager den med hjem. Der er et udtalt ønske om at mobile, og det sikrer vores smartphone. Det er en tydelig tendens som vi ser i EMEA-regionen (Europe, Middle East and Africa, red.).

Medstifter og nu President i Aruba, Keerti Melkote, er enig. Han oplever sammen tendens. Udviklingen han har oplevet, er gået fra at kunne forbinde laptops til netværket, over brugernes ønske til at forbinde deres egne enheder på netværket, BYOD, og til en sammensmeltning af mobilitet og IoT.

- Vi ser en udvikling hen mod at folk ønsker at gøre ting på farten, at de ønsker at arbejdsopgaverne bliver lettere og ikke mindst at de kan gøre ting på farten. I dag er vi der, hvor medarbejderne er blevet mobile, ledninger til netværk og fastnettelefon er væk fra skrivebordet, og medarbejderne kan stort set sidde, hvor de ønsker. Men det giver udfordringer, både netværks- og sikkerhedsmæssigt, pointerer Keerti Melkote.

Derfor skal der skabes et sikkert og trygt miljø for medarbejderne. De skal ikke tænke på sikkerhed når de er mobile, det skal være indbygget i systemet. Det ser Morten Illum som både en nødvendighed og et krav for at den digitale transformation vil være en succes hos virksomhederne.

- Men vi skal også lære at håndtere alle IoT-enhederne. Der kommer så mange af dem, at det er muligt manuelt at registrere dem på netværket. Her skal vi nytænke, siger Morten Illum.

Han slutter af med at fortælle, at der er to ting mere der er nødvendige for at sikre en succesfyldt digital transformation.

- Dels skal vi kunne håndtere flere producenter i samme netværk. Tiden med at være låst til en enkelt producent er slut – kunderne ønsker det ikke. Dels skal vi have et holistisk syn på netværket, ellers vil vi ikke kunne håndtere det, siger Morten Illum.