Nye nordiske servere fra Amazon Web Services

Nye nordiske servere fra Amazon Web Services

Amazon Web Services flytter tættere og tættere på Danmark, og har lige føjet norden til deres voksende samling af datacentreplaceringer. Helt til Danmark er de dog ikke nået endnu. De tre lokaliteter er i nærheden af Stockholm, men giver stadig hurtigere svartider til danske virksomheder

Af Lars Bennetzen

Verdens største leverandør af cloud-ydelser og -infrastruktur, Amazon Web Services (AWS), har taget endnu et skridt ind på det nordiske datamarked. Selskabet har lige åbnet sin nyeste datacenter-region – kaldet AWS Europe (Stockholm) Region.

Regionen i Stockholm fungerer som en klynge, der er bygget op af tre uafhængige zoner – såkaldte availability-zoner – som af sikkerhedsmæssige grunde er geografisk adskilte lokationer med blandt andet egen strømforsyning og netværksforbindelse, men som indbyrdes er forbundne via en hurtig fiberopkobling.

Lav svartid i hele Norden

Placeringen i Stockholm skulle ikke kun sikre brugerne mulighed for at afvikle applikationer med kort responstid (latency), uanset om de befinder sig i Sverige, Danmark, Norge eller Finland.  Kunderne får også mulighed for at opbevare deres data i Norden, hvilket vægter tungt for mange nordiske organisationer.

Amazon Web Services har allerede mange nordiske kunder, der tæller alt fra iværksættervirksomheder som Trustpilot, Tradeshift og Vivino over offentlige myndigheder til store nordiske brands som Ørsted, Maersk Oil, IKEA, Finnair, Telia og Volvo Group Connected Solutions.

I Danmark har fintech-virksomheden Lunar Way brugt AWS til at skalere forretningen på kort tid. Ifølge stifter og CEO i Lunar Way, Ken Villum Klausen, vil den nye nordiske datacenterklynge sætte ekstra fart på virksomhedens udbredelse på de øvrige nordiske markeder.

Samtidig med åbningen lancerer Amazon Web Services et velgørenhedsprogram kaldet AWS Hackathon for Good, hvor AWS fremover vil stille teknologi og kompetencer fra den nordiske organisation til rådighed for et årligt velgørenhedsprojekt.

Det første AWS Hackathon vil finde sted i 2019, hvor it-udviklere fra hele Norden inviteres til en 24 timers programmerings-event til fordel for Nordisk Strandrydder Dag – en begivenhed, som sidste år samlede 40.000 mennesker på tværs af Norden med det formål at samle skrald fra strande og kyster.