Salesforce bruger pej og klik AI-programmering

Salesforce bruger pej og klik AI-programmering

Der er mangel på gode it-udviklere, og samtidig er det blevet mere almindeligt at bruge AI. Salesforce udnytter sidstnævnte til at modgå førstnævnte

Af Lars Bennetzen

Det er afgørende at virksomheder på tværs af brancher fortsætter med at udvide deres brug af AI for at forblive konkurrencedygtige. Men alle har unikke processer og data, der kræver særligt tilpasset AI.

Med udgangspunkt i en global mangel på programmører og udviklere, der hidtil har været nødvendige for at opbygge disse skræddersyede AI-løsninger, har Salesforce i stedet udviklet "point and click"-løsninger og low-code-tjenester til deres Einstein-platformen, deres AI, og demokratiseret opgaven.

Einstein Platform Services leverer en bred vifte af maskinlæringsfunktioner - som f.eks. billedgenkendelse, følelser, indstilling med mere. Der er kun behov for en enkelt kode - ingen modelopsætning, træning eller datalogiske færdigheder er påkrævet.

Udviklere kan implementere disse tjenester på enhver Salesforce-side eller opbygge en genanvendelig AI-powered Lightning Web Component, som administratorerne derefter kan distribuere til slutbrugere med få klik.

De nyeste Einstein Platform Services omfatter: Einstein Translation der gør det muligt for udviklere og administratorer at oprette automatisk oversættelse af et hvilket som helst Salesforce-objekt eller -felt.  Administratorer kan f.eks. bruge Einstein Oversættelse til at oversætte indgående kundeforespørgsler for øjeblikkeligt at matche modtagerens modersmål, hvilket giver mulighed for en mere problemfri oplevelse.

Optisk tegngenkendelse (OCR) benytter computer vision til at analysere dokumenter og udtrække de relevante oplysninger, og gør gentagne opgaver som dataindtastning mere effektiv. For eksempel kan en udvikler bygge OCR i en Lightning Web Component for at gøre salgsrepræsentanter i stand til nemt at uploade et visitkort fra et prospekt og automatisk analysere de ustrukturerede data fra billedfilen, oversætte disse data til tekst og udtrække informationer, som derefter kan opdateres i den tilsvarende Salesforce-post.