Ansatte streamer sport på smartphonen, når chefen ikke kigger

Ansatte streamer sport på smartphonen, når chefen ikke kigger

Har du siddet på arbejdet med smartphonen under bordet eller taget en ekstra lang tur på toilettet for at streame en fodboldkamp? Så er du ikke er alene. En ny undersøgelse fra Huawei viser, at hver 10. mand har streamet en sportsbegivenhed i smug på deres smartphone, mens de har været på job.

Det er sommer, og det er lig med sol, is, grill og sportsbegivenheder i lange baner. Alt fra VM i fodbold til Tour de France og Wimbledon ruller over skærmen i de kommende uger. Og hos de passionerede fans kan intet stå i vejen for at følge med - selv ikke arbejde.

11% af de danske mænd angiver, at de har streamet en sportsbegivenhed på deres smartphone i smug i arbejdstiden. Og endnu flere (18%) kunne finde på at gøre det samme. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som Userneeds har foretaget for Huawei.

"Vores undersøgelse viser, at der er en klar overvægt af mænd, der streamer sportsbegivenheder på smartphonen i smug sammenlignet med kvinderne. Det hænger nok sammen med, at der er flere mænd, der følger med i forskellige sportsgrene," siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager hos Huawei, og fortsætter:

"Flere af de store sportsbegivenheder som VM i fodbold og Tour de France vises allerede fra om eftermiddagen, hvor mange stadig er på arbejde. Og hvis der ikke er en kultur på arbejdspladsen, hvor det er tilladt at have sport kørende på en skærm i baggrunden, så kan det være fristende at gøre det i smug på smartphonen, som er lille og diskret - og som i dag kan levere en høj billede- og lydkvalitet."

Disse steder ser mændene også sport i smug
Det er dog ikke kun på arbejdspladsen, at der bliver streamet sport i det skjulte. Undersøgelsen viser, at hver 20. mand (5%) hemmeligt har streamet en sportsbegivenhed på deres smartphone, mens de har været til bryllup. Til sammenligning svarer ingen af kvinderne, at de har gjort det samme.

Derudover angiver 8% af mændene, at de har streamet sport på smartphonen i smug til en fest, mens 11% har gjort det til et familiearrangement. 2% af mændene svarer, at de har gjort det på en date med en kæreste eller potentiel kæreste.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen baserer sig på cirka 1.000 webinterviews af 18-75-årige danskere indsamlet via Userneeds panel i perioden 15. juni - 20. juni 2018. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.

-mo