Danskerne er europamestre i Internet of Things til hybridarbejde

Danskerne er europamestre i Internet of Things til hybridarbejde

Ifølge et nyt stort europæisk studie fra Samsung Electronics Nordic, er danskerne dem, der bruger Internet of Things mest til hybridarbejde. Ifølge undersøgelsen, bruger næsten halvdelen af danskerne Internet of Things og betragtes som den vigtigste teknologi til hybridarbejde. I andre europæiske lande er billedet langt fra det samme

Del artiklen på

Som følge af Covid-19 pandemien har de fleste medarbejdere i hele verden været nødsaget til at ændre deres arbejdsvaner. Det har for mange betydet større brug af teknologi, og det har været positivt for de fleste. To tredjedele (66%) af de danske respondenter siger, at teknologien har gjort det muligt for dem at tilpasse sig en ny rutine, mens 63% siger, at det hjælper dem med at undgå at begå fejl. Syv ud af ti er enige om, at teknologien gør dem i stand til at arbejde mere effektivt og gøre flere ting på én gang (70 %) og generelt være mere produktive (69 %).

De fleste af os har oplevet at skulle ændre vaner, og jeg tror, det har været godt for nogle virksomheder og medarbejdere at skulle omstille sig. Danske virksomheder har i forhold til mange andre lande et godt teknologisk knowhow, og det har været en fordel for at komme gennem pandemien i forhold til andre lande, siger landechef for Samsung Electronics Danmark, Claus Holm.

Ifølge undersøgelsen, er de mest almindelige teknologier, som danske medarbejdere bruger til at støtte deres hybride livsstil, Internet of Things (48 %), efterfulgt af bærbare computere (44 %), hovedtelefoner (32 %) og tablets (27 %). Yderligere hver femte bruger smarte apparater eller en ekstra skærm (henholdsvis 22 % og 18 %).

Internet of Things er kort forklaret fysiske objekter, der gennem software, sensorer og andre teknologier forbinder og udveksler data med andre enheder og systemer over internettet eller andre kommunikationsnetværk. IoT-produkter og -enheder omfatter dybest set f.eks. bærbare computere, smartphones, smarte gadgets, smarte ure og smarte og digitaliserede køretøjer.

Kigger man på de andre europæiske lande i undersøgelsen (UK: 13%, FR: 7%, DE: 17%, SE: 14%, GR: 16%, IT: 30%, ES: 29%, PL: 15%), så figurerer Internet of Things slet ikke i deres top tre over teknologier, der støtter dem i deres hybridarbejde, men det kommer til at ændre sig, hvis man spørger Claus Holm.

Internet of Things kommer til at blive noget, vi alle kender til. Økosystemer hvor teknologi spiller sammen med hinanden, vil blive integreret i vores arbejds- og privatliv. Faktisk taler mange af vores produkter allerede sammen. Danmark er generelt langt fremme, når vi taler teknologi og derfor undrer det mig ikke, at flere danskere har mere kendskab til Internet of Things, men der går ikke længe før andre lande følger trop, siger Claus Holm.

- lb