Dette er vigtigt at overveje ved valg af internet

Dette er vigtigt at overveje ved valg af internet

ANNONCE: I løbet af de seneste årtier har internettet udviklet sig til at blive noget, der er at finde hos langt de fleste husstande i det danske land, hvilket har medført, at der også er kommet mange forskellige udbydere af internet

Dette har endvidere medført, at der findes flere forskellige måder, hvorpå det er muligt at få forbindelse til internettet fra hjemmet, og det kan herfor være en udfordring at finde frem til den rette type af internet.

Det skal ydermere noteres, at internettet også er blevet uundværligt, da man benytter det til bankoverførsler, betaling af regninger, odds på baggrund af eksempelvis Unibet kampagnekode, streaming af film og serier, shopping, sociale medier og meget andet. Derfor er det også vigtigt at finde frem til et internet, der er godt og kan opfylde de krav og behov, man end måtte have.

Antallet af enheder på nettet ad gangen

Det har meget betydning for internethastigheden, hvor mange enheder der er på nettet og benytter det ad gangen. Hernæst handler det også en lille smule om, hvad man laver på nettet, da forskellige ting vil kræve forskelligt af internettet. Har man en enkelt computer på nettet ad gangen, er det for de fleste nok med en hastighed på 10 Mbit, hvilket er rigeligt til streaming, surfing på nettet, sende og modtage mails, operere i netbank og lignende. Det bliver straks noget andet, når der skal flere computere på nettet ad gangen i husstanden, og som tommelregel siger man, at der skal lægges omkring 4-6 Mbit oveni for hver enhed, der streamer på samme tid. Man skal være opmærksom på, at der kræves mere af internetforbindelsen, hvis man skal downloade filer, synkronisere data eller lignende, hvorfor det måske kan være en fordel at gøre dette, når der ikke er så mange andre online.

Hvad skal der laves over nettet?

Streaming er noget af det, der kræver det hurtigste internet, og det kan herfor være en fordel at investere i hurtigt net, hvis man streamer meget, og hvis der er flere, der gør det på samme tid. Skal der spilles over nettet, skal man være opmærksom på, at dette reelt ikke benytter så stor en del af internettet, som man måske kunne tro. Til de fleste spil, der er tilgængelige at spille online, vil 2 Mbit i langt de fleste tilfælde være tilstrækkeligt at arbejde med. Her skal man dog være opmærksom på, at der kan være behov for at hente opdateringer, hvilket kan kræve en hel del af internettet i de perioder, hvor der downloades opdateringer.