Mange vil have del i bredbåndspuljen
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt

Mange vil have del i bredbåndspuljen

Ansøgningerne til regeringens bredbåndspulje er steget markant i år. Puljen er samtidig større i år end nogensinde før.

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Region Sjælland, Midtjylland og Syddanmark står for hovedparten af alle ansøgninger til årets bredbåndspulje på 110 millioner kroner.
Sidste år var der 73 ansøgere til den statslige pulje til lynhurtigt bredbånd. Det tal er i år næsten fordoblet til 137 med næsten 6.000 adresser, og samtidig er der tale om det hidtil største støttebeløb.

Der er ifølge Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet ansøgninger for 150 millioner kroner, så nogle ender med at blive skuffede.

Godt supplement til markedet
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt peger på, at de mange ansøgninger er udtryk for, at der stadig er lokale områder i Danmark, hvor der ikke er adgang til hurtigt bredbånd:

- Det bekræfter mig i, at puljen er et godt supplement til den markedsbaserede udrulning af bredbånd i Danmark, siger ministeren blandt andet.

Det har været et ønske fra regeringen og de øvrige partier i Folketinget, at særligt udkantsområder med ringe adgang til lynhurtigt internet skal tilgodeses, og det er især regionerne Sjælland, Midtjylland og Syddanmark, der markerer sig blandt ansøgningerne.

Besked inden jul
Samtidig er antallet af ansøgere i Region Hovedstaden er faldet fra 22 i fjor til 12 i år:

- Jeg hæfter mig ved, at der er kommet hele 64 ansøgninger fra Region Sjælland, som er den del af Danmark, hvor bredbåndsdækningen er dårligst. Det er sundt for sammenhængskraften i Danmark, hvis alle danskere får del i den teknologiske udvikling, siger Lars Chr. Lilleholt.

Behandlingen af ansøgningerne forventes afsluttet i december, så de godkendte projekter kan få besked inden jul.