Rengøringens svar på Airbnb går på Børsen

Rengøringens svar på Airbnb går på Børsen

Den danske rengøringsportal Happy Helper går på Børsen. Målet er at rejse omkring 40 millioner kroner i ny kapital til at styrke og skalere den digitale rengøringsportal, der formidler kontakt mellem rengøringshjælpere og kunder

"Der er meget store muligheder på markedet for privat rengøring i Danmark - og i udlandet. Folk vil gerne have gjort rent under ordentlige forhold, men har svært ved at finde rengøring. Enten er det sort, for dyrt, eller for utrygt med fremmede i hjemmet. De problemer løser vi med en digital rengøringsportal med ordnede forhold, siger medstifter og direktør i Happy Helper Dennis Forchhammer.

Potentialet alene i Danmark er på mere end 30 milliarder kroner, viser beregninger baseret på tal fra en ny undersøgelse foretaget af Userneeds af danskernes holdning til rengøring. 8 procent af danskerne betaler i dag for rengøring, men 51 procent vil gerne have hjælp til rengøringen, fremgår det af undersøgelsen.

"Det er en tendens i tiden, at folk gerne vil købe sig til mere fritid og dermed mere livskvalitet. Det gælder ikke kun rengøring. Derfor skal vi også bruge ny kapital til at udvide vores portal med andre services i hjemmet som vasketøj eller dagligvarer. Og vi planlægger internationalisering," siger Dennis Forchhammer.

Vækstfonden har allerede givet et vækstlån på 3,5 millioner kroner til rengøringsportalen, og nu får private investorer mulighed for at komme med via handel med Happy Helper aktier på Nasdaq First North i København, understreger Dennis Forchhammer.

Happy Helper har siden starten i 2016 formidlet mere end 40.000 rengøringer. Mere end 2.500 rengøringshjælpere tilbyder rengøring på platformen, som er klart den største i Danmark, og efterspørgslen på at blive registreret som rengøringshjælper er ifølge Dennis Forchhammer meget stor.

Prospektet for børsnoteringen offentliggøres i slutningen af april, og børsnoteringen på Nasdaq First North i København finder sted senere på foråret.

Fakta:

Happy Helper:

  • Stiftet i 2016 af Adam Sebastian Hjort, Jesper Brok-Jørgensen, Mathias Ovdal og Dennis Forchhammer.
  • Formidlet 42.069 rengøringer i 5.072 danske hjem.
  • Mere end 2.500 rengøringshjælpere tilbyder rengøring i København, Århus, Odense og Ålborg

Markedsundersøgelse (Userneeds):

  • 8 procent af danskerne har rengøringshjælp i dag. Det svarer til cirka 200.000 husstande.
  • 51 procent vil gerne have hjælp til rengøring. Det svarer til 1,3 millioner husstande.
  • Med 3 timers ugentlig rengøring a 150 kroner kan det blive til et rengøringsmarked på 31,9 mia. kroner.

- lb