Telenor har nu et landsdækkende IoT-netværk

Telenor har nu et landsdækkende IoT-netværk

Telenor har nu implementeret det lynhurtige NB-IoT og LTE-M over hele landet i deres netværk. Disse IoT-teknologier udgør sammen med 5G grundstene for, at al verdens IoT-løsninger kan virkeliggøres i en real-time oplevelse

Kombinationen af IoT-teknologier og fremtidens 5G muliggør, at netværket vil være i stand til at transportere enorme datapakker mellem genstande og internettet - og i en så vanvittig høj fart, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad der er muligt.
 
En verden af nye muligheder for at skabe mere intelligente designs og løsninger åbner sig med de nye IoT-løsninger og det lynhurtige 5G. Når de to teknologier mødes bygges der bro mellem den digitale og fysiske verden gennem internettet, hvor det bliver muligt at indsamle, transportere og analysere på enorme datapakker, der flyver med lynets hast mellem fysiske ting via internettet.
 
"IoT skaber muligheder for helt nye typer af produkter, såvel som nye tjenester og forretningsmodeller. Den rigtige IoT-løsning kan skabe nye fantastiske og kosteffektive løsninger for virksomheder - det kan være alt fra tilsluttede enheder, der deler slutbrugerdata, eller løsninger der muliggør førerløse køretøjer og maskiner. Allerede i 2020 forudsiges det, at 25 milliarder "ting" vil være forbundet med hinanden. En landsdækkende udrulning af NB-IoT i radionetværket er et af fundamenterne for at kunne tilbyde IoT, og derfor er et landsdækkende NB-IOT et super vigtigt skridt på vejen mod at understøtte fremtidens IoT-løsninger," siger udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.
 
NB-IoT og LTE-M: et vigtigt fundament for IoT
Før vi kan tale om intelligente byer, selvkørende biler og køleskabe, der selv fortæller, når mælken er for gammel - så kræver det, at den digitale infrastruktur er på plads til at understøtte IoT-produkterne. Med implementeringen af NB-IoT og LTE-M i netværket, har Telenor nu lagt fundamenter. Telenor er med en aktiv IoT-teknologi i netværket klar til at understøtte kommende produkter og services på markedet.

IoT samarbejder med virksomheder
I samarbejde med flere virksomheder tester Telenor i dag IoT på udstyr til fordel for begge parter. Disse test giver virksomhederne et forspring i udviklingen, som kan komme til deres fordel, mens samarbejdet giver Telenor mulighed for at bygge og tilpasse mobilnetværket til de IoT-løsninger, som kunderne efterspørger og har behov.

Over 2.000 master på 1 måned
Selve implementeringen er sket over de sidste 3-4 måneder, hvor over 2.000 master fordelt rundt i hele landet har fået implementeret NB-IoT og LTE-M.

"Vi har testet i omkring 3-4 måneder, og brugt ca. 1 måned på selve udrulningen. Når det tager 1 måned at rulle ud, så er det fordi, at vi tager det i områder og regioner ad gangen, så vi hele tiden kan følger op på at kvaliteten er i orden - både for de nye IoT-teknologierne, men også for at sikre på, at de nye teknologier ikke påvirker de allerede eksisterende teknologier i netværket negativt," siger udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

-mo