Webshops med boligartikler oplever stigende succes

Webshops med boligartikler oplever stigende succes

ANNONCE: De færreste vil efterhånden betvivle, at internettet i dag er en umiskendelig, og naturligt integreret, del af vores samfund på utallige områder. Et af de områder der kan nævnes er handelsbranchen, hvor E-handel oplever en fortsat fremgang blandt forbrugerne, hvilket har resulteret i, at E-handel længe har været det største vækstområde indenfor detailhandel.

Succesen berører bl.a. de internetbutikker, som beskæftiger sig med salg af forskellige former for boligartikler. Det har således aldrig været lettere for de interiørbevidste forbrugere at udsmykke hjemmet med tilbehør til boligen.

De voksende spillere

E-handlen har de seneste buldret frem indenfor de fleste brancher. Især indenfor tøj, smykker og accesories har diverse webshops oplevet stor succes, og denne branche noterer sig da også for størstedelen af det procentuelle onlinesalg. Elektronikbranchen kommer dernæst, og følges siden af kategorien med bøger, musik og film.

Bolig/have- og rejsekategorierne er to voksende spillere indenfor detailhandlen på nettet, hvilket kan læses som et udtryk for, at danskerne har fået lidt flere penge mellem hænderne og nu investerer i lidt større ting, når de handler online. Flere og flere forbrugere har også fået øjnene op for bekvemmeligheden ved dagligvareindkøb på nettet, og sammen med bolig/have kategorien, noterer de to varegrupper sig for de største stigninger.

Potentielle årsager

Der kan være flere mulige årsager til stigningen i onlinesalget indenfor bolig/have varegruppen, men som nævnt ovenstående, har forøgelsen af den gennemsnitlige danskers rådighedsbeløb en vis betydning. Flere og flere ældre er også begyndt at handle på nettet, og de repræsenterer grundlæggende et kundesegment, der matcher varegruppen.

De danske webshops er ligeledes dygtige til at imødekomme forbrugernes behov hvad angår brugervenlighed, design og hastighed, men i høj grad også forbrugernes sikkerhedsrelaterede behov, når de handler online. Ligeledes har de fleste webshops nu også indset potentialet i tilfredsstillende kundepleje. Et eksempel på en webshop der forsøger at efterleve forbrugerkravene er firmaet nicewall, som sælger vægdekoration til hjemmet.