Aarhusiansk startup har succes med software til digitale fotorammer

Aarhusiansk startup har succes med software til digitale fotorammer

Hvad der startede som et projekt på Aarhus Universitet, er nu blevet en iværksættersucces for den Aarhusianske virksomhed Frameo

Frameo er grundlagt af studiekammeraterne Kasper Borup Jensen, Nikolaj Schmidt og Emilie Christiansen i samarbejde med Torben Ulrich fra elektronikproducenten Denver Electronics. Siden de sendte deres software på markedet i 2017, har de oplevet en stigende interesse for produktet, og de forventer derfor en fordobling i salget af softwarelicenser i 2019.

“Vi har solgt over 100.000 licenser til vores software, siden den første bestilling i midten af 2017, og vores målsætning er at fordoble dette tal i 2019. Vi kan se, at der er et stort marked for smarte digitale fotorammer, hvilket relaterer sig til en tendens, hvor folk gerne vil dele deres billeder med deres kære – når blot det sker privat og på brugernes betingelser i modsætning til de sociale medier som Instagram, Snapchat mv,” fortæller Kasper Borup Jensen og fortsætter:

“Alle mennesker har oplevet, at man tager en masse billeder på sommerferien eller til brylluppet. Billederne forlader bare aldrig telefonen. Med vores produkt har vi gjort det nemt at dele billederne direkte fra smartphonen til en digital fotoramme, som kan stå hjemme hos nogen, man holder af.”

Stor interesse fra udlandet

Brugerne har i høj grad taget Frameo til sig. Hver dag bliver der nemlig sendt omkring 20.000 billeder fra Frameos app til en digital fotoramme med software fra virksomheden. Siden starten er der samlet set blevet sendt over 5 millioner billeder, og det er især amerikanerne, der er faldet for Frameos løsning.

“Vores største marked er uden tvivl USA, hvorfra vi oplever en stigende interesse, og det skandinaviske marked er naturligt nok det næststørste. Fotorammerne med vores software kan købes i over 25 forskellige lande, og vi har indtil videre solgt vores software til 11 forskellige producenter,” siger Nikolaj Schmidt.

Til trods for den store succes skal der ifølge Frameo ikke hviles på laurbærrene, og derfor overvejer virksomheden at ansætte sin første medarbejder i Kina, hvor vedkommende både skal varetage salg til nye producenter og pleje eksisterende kunder.

“Normalt er det jo Kina, der producerer og eksporterer teknologi til den vestlige verden, men hos os er det omvendt. Vi sælger vores danskudviklede software til kinesiske producenter, der integrerer vores software og sælger det færdige produkt på verdensmarkedet,” fortæller Kasper Borup Jensen.

Idé blev udviklet på universitet

De første idéer og koncepter til Frameo så dagens lys i 2015 på Aarhus Universitet, hvor de tre studiekammerater udviklede et koncept, der gjorde det muligt for pårørende at dele billeder til deres forældre og bedsteforældre.

“Vi kunne se en stigende tendens, hvor flere ældre følte sig ensomme og afskærmede, fordi de havde svært ved at følge med i deres familiers liv. At bruge digitale medier til at holde kontakten med deres nærmeste er ofte en uoverkommelig udfordring for disse ældre og derfor fik vi idéen til at udvikle en enkel løsning, hvor man som pårørende nemt og hurtigt kan sende billeder til en digital fotoramme over WiFi. Det at modtage billeder fra familien kan virkelig skabe stor glæde blandt de ældre i deres hverdag,” fortæller Nikolaj Schmidt og bliver suppleret af Kasper Borup Jensen:

“Efter semesterprojektet var afsluttet fik vi blod på tanden, og der blev hurtigt skabt kontakt til Torben Ulrich, der er medejer af den aarhusianske elektronikproducent Denver Electronics. Han kunne se potentialet i vores idé og hjalp os med at udvikle markedsstrategien, så vi nu koncentrerer os om at udvikle og sælge software til producenter af digitale fotorammer, og ikke selv producere fotorammer, hvilket var vores oprindelige plan.”

Efter de tre grundlæggere afsluttede deres studie i 2018, blev alle kræfter kastet ind i virksomheden, og i dag har virksomheden hovedkontor i Aarhus og arbejder på at sælge Frameos software i til producenter i bl.a. Sydamerika og Asien.

- lb