AI, kryptering og sikkerhed var de store nyheder på Cisco Live 2020

AI, kryptering og sikkerhed var de store nyheder på Cisco Live 2020

Fornyligt deltog mere end 100.000 it-professionelle, journalister og virksomheder fra hele verden i en virtuel version af Cisco Live for at høre om de nyeste digitale teknologier og softwareløsninger. AI-netværksovervågning, der kan identificere IoT-enheder, som hidtil er gået under radaren, en cloud-baseret sikkerhedsplatform og avancerede opgraderinger til Webex var nogle af højdepunkterne

Grundet coronakrisen har kunder, partnere og it-professionelle fra hele verden i denne uge deltaget i online-eventet Cisco Live 2020. Det store tech-event hjælper kunder og partnere med at se potentialet i fx kunstig intelligens, førende krypteringsteknologi og avanceret forsvar mod hackere.

“På Cisco Live har vi i år fokuseret på, hvordan fremtidens netværk kan understøtte de voksende krav, som virksomheder står overfor. Derfor præsenterer vi en række tiltag, bl.a. en gennemgribende automatisering af processer og policies, der er understøttet af kunstig intelligens. Samtidig tilbyder vi nu styrket monitorering af IoT-enheder og ikke mindst øget sikkerhed ift. samarbejde på tværs af organisationer,” siger Carsten Videcrantz, adm. direktør i Cisco Danmark.

For tre år siden lancerede Cisco et nyt koncept for fremtidens it-netværk kaldet Intent-Based Networking. I år opdateres fremtidens netværk på en række områder.

Herunder er de største opdateringer til netværksløsninger:

Netværket identificerer brugere og enheder

Men de nye opdateringer af Cisco DNA Center og DNA Spaces kan virksomheder lettere arbejde med policies, dvs. retningslinjer for, hvilke enheder og brugere, der må være på netværket – og hvad de må gøre. Vha. kunstig intelligens giver de to løsninger bedre indsigt i, hvilke IoT-enheder der fx er tilsluttet netværket. Mange af disse gik tidligere under radaren. De nye versioner giver altså både større indsigt i ens egen virksomhed. Samtidig tilbyder de en mere enkel segmentering.

App giver den enkelte bruger mere kontrol på netværket

Det er ikke kun netværksadministratoren, der får flere muligheder. Med Cisco User-Defined Networks, der fungerer via Cisco DNA Center, får brugeren kontrol over sin egen del af et trådløst netværk. Brugeren får dermed mulighed for – på sikker vis – selv at onboarde og kontrollere, hvilke enheder som kan forbindes til ens egen del af netværket via en app.

Bluetooth og WiFi skal hjælpe med at holde afstand

DNA Spaces kan også hjælpe virksomheder med at sikre afstand mellem medarbejdere, så de kan vende sikkert tilbage til arbejdspladsen. Cisco DNA Spaces muliggør vha. teknologier som wifi-6 og Bluetooth avanceret monitorering, der fx kan medvirke til at sikre, at sikkerhedsafstande overholdes. Dette kan anvendes på både hospitaler og kontorer, men også på hoteller og i forretninger.

Derudover er der nye sikkerhedsannonceringer ift. samarbejdsløsninger, arkitektur og e-mail.

Sikkerhed og netværk smelter sammen

En anden nyhed er Cisco SD-WAN, som nu tilbyder en komplet cloud-native sikkerhedsløsning gennem en fuldstændig integration med sikkerhedsløsningen Cisco Umbrella. Denne sammensmeltning af sikkerheds- og netværksløsninger er et afgørende skridt for kunder ift. at bevæge sig i retning af en SASE-arkitektur (Secure Access Service Edge). Læs mere om de nye elementer i Ciscos Intent-Based Networking her

Webex oprustes med tung kryptering

Ciscos samarbejdsplatform, Webex, som siden coronakrisens begyndelse har mere end tredoblet antallet af brugere til 500 mio., har nu også fået en opgradering. Sikkerhed er et grundlæggende designprincip i Webex, og nu tilføjes GCM AES256-kryptering, forbedret fildeling gennem et samarbejde med virksomheden Box og udvidet data-loss-prevention. Alt dette skal ruste Webex til at blive det åbenlyse valg, når virksomheder skal vælge en sikker platform til at samarbejde på tværs af virksomheden, uanset hvor kollegerne sidder og ikke mindst i kommunikationen med kunder og partnere. Læs mere om Webex’ nye funktioner her

Gratis og integreret cloud-løsning styrker sikkerheden på fx e-mail

Cisco SecureX, der er Ciscos bredeste og mest integrerede cloud-native it-sikkerhedsplatform til dato, vil give virksomheder en højere sikkerhed og bedre udnyttelse af ressourcerne. Den giver virksomheder et samlet billede af sikkerheden på tværs af hele deres infrastruktur og er en gratis tilføjelse, der er indbygget i alle Ciscos sikkerhedsløsninger. I en tid hvor fjernarbejde er mere udbredt end nogensinde før, kan SecureX desuden give virksomheder en ekstra tryghed ved at sikre det svageste led i alle virksomheders datatrusler - nemlig medarbejdernes e-mail. Læs mere om SecureX her

- lb