Android og Windows 10 er perfekte sammen

Android og Windows 10 er perfekte sammen

Den nye opgradering af Windows 10 gør at din Android-baserde smarthone spiller langt bedre sammen med din computer

Af Lars Bennetzen

Alle der har en Windows 10 computer ved godt, at der lige har været en større opgradering til det mest udbredte operativsystem på kloden, og med den opgradering er der virkelig sket et stort skridt i integrationen mellem din smartphone og din computer – hvis du altså har en Android-baseret smartphone.

En af de nyheder som Windows 10 har introduceret i den nye opgradering, er en ny app, Your Phone, eller på dansk Din Telefon. Med den får du en del af de funktioner som du kender mellem en iPhone og en mac-computer.

Fra den app kan du se din Android-computers sms-beskeder og billeder direkte på din Windows 10 computer, og det virker over WiFi, så du skal ikke have koblet din computer og smartphone sammen. Det kræver dog at din smartphone kører Android 7.0 eller højere.

Du får ikke helt de samme fordele hvis du har en iPhone. Her kan du indtil videre kun sende et link til en webside fra din pc til din smartphone. Bedre en før, men stadig ikke ret brugbar.

Mere er dog på vej – Microsoft har lovet, at de er på vej med en funktion der gør, at du kan spejle din Android-mobil over på din computer, så du kan bruge dens app uden at røre mobilen.

Endelig får Android-brugerne en ret spændende funktion med den nye opdatering.

Vi har tidligere på året set at Microsoft lancerede Timeline, en funktion i Windows 10, der holder styr på de filer og websider du besøger og bruger, og hvornår du gør det. Senere kan du så spore dine digitale trin og finde det du leder efter.

Nu får Android så samme mulighed med app’en Microsoft Launcher, der giver dig adgang til samme Timeline, så du kan finde dine filer og websteder på din smartphone. Den funktion skulle for resten også komme til iPhone, bare ikke lige nu.