Cisco lancerer talentprogram med en række danske it-virksomheder

Cisco lancerer talentprogram med en række danske it-virksomheder

Cisco Danmark er gået i luften med et partnerdrevet talentprogram, der skal hjælpe unge danske it-aspiranter med en vej ind i it-branchen. Tiltaget iværksættes på grund af en øget efterspørgsel på tekniske kompetencer i branchen, og hvis projektet bliver en succes, planlægger Cisco at udrulle det til hele Europa

Ifølge en rapport fra Erhvervsstyrelsen står Danmark til at mangle 19.000 it-professionelle i 2030, og det er vigtigt, at fremtidens it-professionelle får en god start i branchen. Derfor lancerer Cisco Danmark nu et helt nyt projekt, der skal øge udbuddet af kompetente it-professionelle - ikke hos dem selv - men hos andre danske it-virksomheder.

Talentprogrammet er netop startet og involverer 20 lovende danske it-studerende, der primært kommer fra de tekniske skoler. De skal enten specialisere sig inden for netværksteknologi eller it-sikkerhed og vil deltage i en række kurser sideløbende med, at de arbejder i en dansk it-virksomhed.

Poul Piester, partneransvarlig i Cisco Danmark og en af arkitekterne bag talentprogrammet, forklarer, hvorfor de har startet projektet op.

"De senere år har vi set en hård kamp om de dygtige talenter internt i branchen. Derfor besluttede vi os for at starte dette program med 6 danske it-virksomheder. Vi tror på, at en investering i hele økosystemet omkring netværksteknologier og it-sikkerhed er den bedste måde at sikre, at vi kan tiltrække de rette kandidater om to, fem og ti år".

Skal inspirere i Europa

Det nye talentprogram er det første af sin slags for Cisco i Europa. Håbet er, at programmet bliver udbredt til resten af Europa.

"Dette projekt har stor intern bevågenhed i Europa, da vi har vendt den normale Graduate Program tilgang på hovedet ved ikke at ansætte talenterne hos os selv, men hos vores partnere. Det giver os ikke flere ansatte her og nu, men forhåbentlig kommer det os og branchen til gode på lang sigt," forklarer Poul Piester.

Danske partnere

Partner Graduate-programmet er udviklet i samarbejde med seks danske Cisco-partnere: Atea, Netdesign, Conecto, Wingmen, Conscia og Netteam. Også her har man stor interesse i det nye program.

"Vi kan se værdien i dette program, da vi som resten af it-branchen må erkende, at der skal nye tiltag til, hvis vi skal følge med efterspørgslen på it-kompetencer. Vi har allerede fået nye talenter ombord, og vi ser frem til at byde dem velkommen hos os, hvor de får en stejl læringskurve og bliver del af en af Danmarks førende it-udbydere," udtaler Laila Nørgaard, Senior Vice President Consulting, Atea.

For at finde ud af om der er et match mellem de studerende og it-virksomhederne, skal begge parter på såkaldt speeddating. Den dialogbaserede tilgang giver alle involverede mulighed for at møde hinanden og sikre det bedste match mellem talent og virksomhed.

Unge fra de tekniske skoler

Talentprogrammet henvender sig særligt til unge fra de tekniske skoler og it-universiteter. En af de nye talenter, der er kommet igennem nåleøjet og har fået en plads på holdet, er Jacob Rydiander.

Han er pt. ansat som trainee hos it-virksomheden Atea og er færdiguddannet som datatekniker i 2021. I løbet af det næste år skal han som en del af talentprogrammet følge et kursus i it-sikkerhed, der afsluttes med en eksamen og en officiel certificering.

"Jeg er utrolig glad for at være en del af Ciscos Partner Graduate-program. Det giver mig mulighed for at styrke mine kompetencer, specialisere mig på spændende områder og blive undervist af nogle af de dygtigste, vi har i Danmark, " fortæller Jacob og tilføjer:

"Samtidig møder man jo en masse spændende mennesker, både på holdet og ude i virksomhederne, hvilket giver mig endnu bedre kort på hånden, når jeg er færdiguddannet".

- lb