Counter-Strike skal til trække unge it-talenter
Simon Hoejlund, salgschef i Epicos NextGen afdeling. Foto: Epico

Counter-Strike skal til trække unge it-talenter

Det danske it-konsulenthus, Epico, danner nu deres eget Counter-strike hold for at tiltrække it-udviklere på et hårdt marked

Del artiklen på

Af Lars Bennetzen

Epico har dannet deres eget CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) opvisningshold bestående af nuværende og tidligere elitespillere. Det gør de for at tiltrække it-talenter på et marked, hvor det er stor kamp om dygtige it-konsulenter og -udviklere.

Samtidigt er virksomheden hovedsponsor for spilleturneringen ITU LAN på IT-Universitetet 12.-14. april, hvor der forventes 300 deltagere.

Opvisningsholdet med elitespillere og sponsoratet skal gøre det lettere i dialog med unge it-udviklere, som EPICO’s afdeling for unge talenter, som hedder NextGen, meget gerne vil ansætte allerede under eller lige efter deres uddannelse.

”For EPICO NextGen giver det rigtig god mening at bruge e-sport som en måde at komme i kontakt med den næste generation af it-talenter på. Vi går især efter unge på den afsluttende del af deres studie og dem, der lige er blevet færdige. Det er en gruppe, som ellers godt kan være svære at nå,” siger Sales Manager Simon Hoejlund fra EPICO NextGen, som skaffer unge it-udviklere til det hungrende erhvervsliv.

En af verdens bedste

Simon Hoejlund har tidligere været elitespiller i Counter-Strike 1.6 og skal selv deltage på EPICO NextGen holdet, som bliver anført af Martin ”Trace” Heldt, der har været blandt verdens tre bedste Counter-Strike-spillere.

EPICO NextGen skal både spille opvisningskampe mod ITU LAN-turneringens vindere og møde nogle af de øvrige hold i turneringen.

Simon Hoejlund peger på, at det kan være en rigtig god ide at finde fremtidens it-udviklere netop blandt gamere. For de besidder ofte nogle kvalifikationer, som er i høj kurs på arbejdsmarkedet:

”Counter-Strike er et holdspil, som fremmer ens samarbejdsevner og presser selv indadvendte personer til at være ekstroverte, for ellers kan du ikke vinde. Der er rigtigt meget strategi i spillet, og inden kampen analyserer man sine modstandere og kigger på data for at forudse muligheder og problemer. Og så lærer du at være fleksibel og justere din handlingsplan løbende, fordi der undervejs i spillet kan ske mange uforudsete hændelser. Alt sammen er noget, du kan bruge som it-udvikler og i mange andre typer jobs,” siger Simon Hoejlund.

Om EPICO NextGens Counter-Strike opvisningshold:

  • Holdet bliver anført af Martin ”Trace” Heldt, der har været ranket som den tredjebedste Counter-Strike spiller i verden og været en del af verdens bedste hold (Fnatic) og Danmarks bedste hold (MTW)
  • Martin ”Trace” Heldt holdt på et tidspunkt pause fra turneringer på topplan men gik for to år siden igen i gang igen med at spille den nye udgave af spillet, der hedder CS:GO
  • Med på holdet er fire andre tidligere og nuværende elitespillere, hvis gamer nicknames er zE, stagep, Turkizh og bomaye. Sidstnævnte er Simon Hoejlunds gamernavn og stammer fra tilskuernes tilråd under den legendariske boksekamp Rumble in the Jungle i 1974 mellem Muhammed Ali og George Foreman

Fakta om ITU LAN Spring 2019

  • ITU LAN Spring 2019 afholdes 12.-14. april med deltagelse af 300 studerende, primært fra IT-Universitetet
  • Et af de spil, som kommer til at være på programmet, er CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive)
  • Turneringens vinderhold kommer til at spille imod EPICO NextGen’s CS:GO hold i en opvisningskamp umiddelbart efter finalen
  • Andre hold vil også have mulighed for at udfordre EPICO NextGen opvisningshold i CS:GO
  • EPICO NextGen leverer også forskellige præmier og får produceret sin egen energidrik kaldet ”Computer Juice”, som udleveres gratis til alle deltagere ved ITU LAN
  • Læs mere på http://itulan.dk og følg turneringens live stream på http://itulan.dk/stream/