DA: Lønkrav for udenlandske it-specialister er for høje

Antallet af it-specialister steg med 30 procent i Danmark fra 2007 til 2016

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Hver anden danske virksomhed, der har skullet ansætte en it-specialist, har ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda måttet lede forgæves.

De fleste af Danmarks europæiske naboer har samme udfordring, og det kan derfor blive svært at finde de nødvendige medarbejdere inden for EU’s grænser.

DA mener, at en høj grænse for, hvad ikke-europæere skal tjene for at kunne arbejde i Danmark, kan gøre det svært for virksomhederne at tiltrække særligt de unge udenlandske it-talenter.

Stigning på 30 procent
I Danmark var det i 2016 hver anden af de virksomheder, der forsøgte at ansætte en medarbejder inden for det såkaldte ikt-område (informations- og kommunikationsteknologier), der ikke kunne besætte den ledige stilling.

Det europæiske gennemsnit lå på godt 40 procent, og i et land som Tjekkiet var det 2 ud af 3 virksomheder, der måtte indstille eftersøgningen.

Antallet af personer, der arbejder som it-specialister, har ifølge Agenda været støt stigende i Danmark og resten af Europa i de seneste ti år.

I 2016 var knap 120.000 beskæftiget som it-specialister i Danmark, mens der i 2007 var under 90.000. Det svarer til en stigning på mere end 30 procent.

For høje lønkrav
Cirka 20 procent af samtlige it-specialister er ansat i industrien, og der er forskellige ordninger, som virksomhederne kan benytte, hvis de ønsker at rekruttere udlændinge fra lande, der ikke er medlem af EU – de såkaldte 3. lande.

Den mest brugte er beløbsordningen, hvor en person fra et 3. land kan få en arbejdstilladelse, hvis de kan dokumentere en ansættelse og en årsløn - inklusive pension - på mindst 417.794 kroner.

Imidlertid er der ifølga DA-analysen mange it-specialister i Danmark, som tjener mindre end 418.000, særligt blandt de unge. Blandt it-specialister i aldersgruppen 25-29 år er det 40 procent, der tjener mindre end 418.000 kroner om året.