Daniel Askeroth udnævnt til Head of Infrastructure & Commercial Office i Telia Danmark

Daniel Askeroth udnævnt til Head of Infrastructure & Commercial Office i Telia Danmark

Telia Danmark har i dag udnævnt Daniel Askeroth til Head of Infrastructure & Commercial Office. Daniel kommer fra rollen som netværksdirektør i Telia, og han træder nu ind i Telias danske direktion

I rollen som Head of Infrastructure & Commercial Office (CTO) får Daniel det overordnede ansvar for Telias netværk, PMO-kontor og transformationsprogrammer. Det inkluderer blandt andet den omfattende modernisering og opgradering af Telia Danmarks mobilnetværk over de kommende år, som vil introducere 5G og udfase 3G-mobilteknologien.

Daniel Askeroth (43 år) har 20 års erfaring med tele- og netværksteknologi. Han kom til Telia i 2006, og har siden haft en række specialist- og lederroller i Telias teknologiafdeling inden for blandt andet netværksarkitektur. Før han kom til Telia, arbejdede Daniel som konsulent hos elektronikproducenten PartnerTech.

Telias administrerende direktør, Thomas Kjærsgaard, glæder sig over udnævnelsen:

”Jeg er meget glad for, at Daniel har takket ja til rollen. Daniels dybe teknologi- og infrastrukturindsigt koblet med hans skarpe forretningsforståelse er en værdifuld kombination. Han er kendt for sin proaktivitet og stærke samarbejdsevner både internt i Telia Danmark, på tværs af Telia Company samt i vores infrastrukturselskab; TT-Netværket. Han er samtidig en ambitiøs leder med et solidt menneskekendskab, der har bevist sit værd gennem hele sin karriere i Telia. Daniel er kort sagt det helt rette match, og jeg byder ham varmt velkommen til Telias direktion”.

Om sin nye rolle siger Daniel selv:

”Jeg er glad og stolt over at stå i spidsen for et superdygtigt hold af kolleger, der blandt andet står for at drive transformationen og moderniseringen af vores mobilnetværk i forbindelse med 5G-udrulningen. Det er en helt central opgave i forhold til at bringe Danmark i front inden for digital infrastruktur, hvor 5G-teknologien vil skabe nye muligheder inden for fx automatisering, Internet of Things og kunstig intelligens. Med dét afsæt ser jeg også frem til samarbejdet med mine kolleger i den kommercielle del af Telia om udviklingen af fremtidens innovative løsninger til vores privat- og erhvervskunder”.

Daniel er Master of Science i Electrical Engineering fra Lunds Universitet. Han bor i Malmö med sin kone, Karin, og parrets to børn; Alva på 15 år og Valdemar på 13 år.

Daniel elsker at rejse med familien – gerne til historiske sydeuropæiske byer – hvor han har en forkærlighed for at fotografere gamle bygninger.

- lb