Danish Aerospace Company går på børsen
Bestyrelsesformand Niels Heering i Danish Aerospace Company. Foto Danish Aerospace Company

Danish Aerospace Company går på børsen

Rumteknologivirksomheden Danish Aerospace Company A/S med hovedkontor i Odense forventes klar til at igangsætte et udbud af aktier og søge optagelse til handel på Nasdaq First North Denmark i næste uge. Tegningsperioden for interesserede investorer forventes at løbe fra 7. maj og frem til den 21. maj

Bag børsnoteringen står M. Goldschmidt Capital A/S, der ejer 100 pct. af Danish Aerospace Company. I alt forventes der udbudt aktier for ca. 40 mio. kr. svarende til en ejerandel på godt 60 pct.

Bestyrelsesformand Niels Heering i Danish Aerospace Company glæder sig over, at det på denne måde kan lade sig gøre at bevare selskabet på danske hænder.

Han håber, at rigtig mange investorer vil købe aktier i Danish Aerospace Company.

"Jeg håber, at så mange som muligt vil med på den videre rejse for Danish Aerospace Company. Vi kan i Danmark være meget stolte af, at en dansk virksomhed leverer livsvigtigt udstyr til astronauterne i det ydre rum. Derfor er det også helt oplagt at udbyde aktier samtidig med, at selskabet søger om optagelse til handel på vækstmarkedet i København, som dermed kan sikre, at flere danskere kan få del i virksomheden og det forventede store forretningspotentiale," siger Niels Heering.

Siden 1988 har Danish Aerospace Company specialiseret sig i at udvikle og producere livsnødvendigt medicinsk måle- og motionsudstyr til brug i det ydre rum, og de seneste 10 år har selskabet været eneste leverandør til de internationale rumagenturer NASA og ESA med de særlige CEVIS-rumcykler, der sikrer, at astronauternes muskler bliver belastet og dermed trænet på trods af vægtløsheden. Gennem årene har Danish Aerospace Company opsendt mere end 3 tons dansk udstyr til det ydre rum.

"Rumfartsområdet er i hastig udvikling, hvor private firmaer, primært amerikanske, er kommet ind på markedet for bemandede og ubemandede opsendelser. Danish Aerospace Company er en stærk spiller på det internationale marked med en veldrevet forretning og mere end 30 års erfaring. Danish Aerospace Company producerer også højteknologisk medicinsk udstyr, herunder blandt andet overlevelsessæt, som kan anvendes i ekstreme miljøer fx motorsport, dykning med videre, hvilket kun underbygger virksomhedens vækstpotentiale," siger Thomas A. E. Andersen, der er administrerende direktør i Danish Aerospace Company.

Udstyr fra Danish Aerospace Company har fløjet på rumfærgerne Soyuz, Progress, Dragon samt ATV- og HTV-fartøjerne. Desuden er blandt andet CEVIS-cyklen i brug på Den internationale rumstation ISS, Ruslands Mir samt Spacelab og SpaceHab. I 2017 oprettede Danish Aerospace Company et datterselskab i Huston, USA, som blandt andet skal søge at sikre en endnu mere aktiv rolle i NASAs bemandede rumprogrammer.

- lb