Dansk startup får 66 millioner kroner til amerikansk eventyr

Dansk startup får 66 millioner kroner til amerikansk eventyr

Tech-iværksætterne Christian Brink Frederiksen og Claus Topholt har fået 66 millioner kroner fra to internationale venturefonde til at slå døren ind på det amerikanske marked

Christian Brink Frederiksen og Claus Topholt grundlagde Leapwork i 2015, fordi de så et potentiale for softwarerobotter, der kunne lette automatiseringen af tunge og repetitive arbejdsprocesser.

I 2017 kunne de så lancere en løsning, som tilbyder virksomheder at automatisere arbejdsprocesser uden brug af kodning. Siden er det gået stærkt, og med en vækst på 450 procent i 2018 er der intet, der tyder på, at markedet er mættet. Derfor skal kapitalindsprøjtningen – på ca. 66 millioner kroner fra de to internationale venturefonde DN Capital og e.ventures – hjælpe med at forløse virksomhedens potentiale ved at accelerere produktudviklingen og udvide deres tilstedeværelse i USA.

”Vi skabte Leapwork, fordi vi tror på, at fremtidens virksomheder og medarbejdere kan bruge automatisering til at arbejde bedre, sammen. Det er vigtigt, fordi det påvirker os alle, ligegyldigt om det er ved at øge produktiviteten eller øge vores jobtilfredshed.” siger Christian Brink Frederiksen, Leapworks CEO og medstifter og fortsætter: ”Omkring halvdelen af vores forretning kommer fra USA, og med den kapital vi nu har fået tilført, kan vi servicere vores eksisterende kunder endnu bedre, samt nå nye kunder.”

Den nye kapital skal blandt andet gå til at etablere en tilstedeværelse på den amerikanske østkyst, hvor en stor del af Leapworks mere end 300 kunder hører hjemme, og hvor potentialet for flere kunder stadigvæk er stort.

Ingen kodning

Halvdelen af alt computerarbejde er gentagelser, og det fjerner medarbejderne fra mere produktive opgaver og øger sandsynligheden for dyre fejl. Potentialet for automatisering af disse opgaver er derfor enormt.

Det forsøger Leapwork at forløse ved at tilbyde et virtuelt system, der med et simpelt interface gør, at medarbejdere selv kan automatisere opgaver, som fx at fejlteste opdateringer af vital software uden brug af kodning. Det sparer enorme summer på udviklere og kodning af testsekvenser og virksomhederne kan i gennemsnit spare 75 procent af den tid de plejer at bruge på udvikling og kodning. Udover at reducere udgifterne forbundet med kodning, reducerer systemet også risikoen for fejl.

”Vores unikke visuelle teknologi og smarte algoritmer er gamechangers, fordi de giver brugerne med den mest relevante viden, mulighed for hurtigt og nemt selv at skabe automatiserede workflows, også på de områder, hvor de ikke selv har viden om den nødvendige kode,” siger Claus Topholt, CTO og medstifter.

To sektorer specielt interessante

Selvom Leapwork har vundet indpas i mange sektorer, hvor der er behov for softwaretest og migration af data, så er det særligt i finanssektoren og medicinalindustrien, at Leapwork er slået igennem. Og de kan allerede skrive nogle af verdens største banker og medicinalvirksomheder på listen over kunder.

LEAPWORK har hovedkontor i København, men arbejder derudover fra kontorer i London, England; San Francisco, USA; Minsk, Hviderusland og Gurugram, Indien.

- lb