Danske MiR robotter optimerer Fords interne logistik

Danske MiR robotter optimerer Fords interne logistik

Ford Motor Company er en af verdens førende bilproducenter. Tre autonome og kollaborative mobilerobotter fra Mobile Industrial Robots (MiR)har nu optimeret den interne logistik i den enorme produktion

Produktionen i Ford-fabrikken er automatiseret med flere industrielle robotter som nøgleelement. For at holde produktion i gang er det vigtigt, at de rigtige industri-og svejsematerialer leveres til de forskellige robotstationer. Før MiR-robotternes ankomst blev dette håndteret manuelt. Det var en ensformig og tidskrævende opgave for medarbejderne. Derfor købte Ford forhalvandetår siden sin første MiR100robot, som nu leverer delene de rigtige steder i produktionsanlægget. Den mobile robot undgår uforudsete forhindringer, er i stand til at ændre sin rute eller stoppe, når det er nødvendigt og fungerer sikkert sammen med mennesker og andre køretøjer i anlægget.

"Af de 3 MiR100-robotter, vi bruger i øjeblikket, blev den første døbt Survivor. Det navn fik den, fordi den overlevede i et meget komplekst miljø. I dag transporterer den stadig reservedele fra lageret til produktionslinjerne", siger Eduardo García Magraner, ingeniør og leder af afdelingen Body & Stamping, som har fået fordelene af de nye autonome mobile robotter. Han fortsætter:

"Vi programmerede robotten med et kort over hele anlægget. Ved hjælp af dette kort og robottens sensorer kan den køre autonomt og sikkert rundt mellem maskiner og mennesker. I begyndelsen stirrede operatørerne på robotten, som om det var en science fiction-film, når den kørte forbi. Nu fortsætter de blot med deres arbejde og ved, at robotten er smart nok til at køre udenom dem. "

Ford testede robotten i et stykke tid og konkluderede, at den fungerede fejlfrit og var blevet et meget værdifuldt medlem af teamet.García Magraner håber, at andre Ford-fabrikkerkan have lignende glæde af teknologien,og virksomheden har allerede investeret i to mobile robotter mere siden da.

Levering af friske industri-og svejsematerialer til de forskellige stationer i Body & Stampinger afgørende for at holde produktionen af forskellige Ford-modeller kørende. Tests udført af Ford viser, at én mobil robot frigør op til 40 mandetimer pr. dag. Dermed kan de ansatte bruge deres tid på mere komplekse opgaver.

En vigtig grund til at vælge robotterne fra MiR var den store fleksibilitet, som hænger sammen med deres navigationssystem. Miguel Montaña, analytiker i vedligeholdelseskontrol, siger: "For os var det afgørende, at det ikke var nødvendigt med eksterne navigationselementer som sendere, magneter eller bånd på gulvet. Vi kortlagde blot testområdet, og robotten begyndte at arbejde. I et miljø, der er så komplekst som vores, er det meget vigtigt."

For Fords medarbejdere var det vigtigt, at robotterne er lette at bruge. Eduardo García Magraner siger:

"Robotten er så godt konfigureret, at den kan bruges af alle, selv om man ikke har tidligere erfaringmedprogrammering. Systemet er meget brugervenligt, og vores tre MiR-robotterne har nu sine egne ruter i hele det omfattende fabriksområde."

For at tilpasse MiR-robotterne til Fords behov, blev de udstyret med et automatiseret reolsystem med 17 rum til materialer af forskellig vægt og størrelse. For at undgå fejl, er åbning og lukning af disse rum automatiseret, så operatøren kun har adgang til de materialer, der tilkommer vedkommende.

De 3 MiR-robotter er de første samarbejdende autonome mobile robotter i et Ford-produktionsanlæg i Europa. Men Alvarezslutter:

"Vi er så tilfredse med vores 3 MiR-robotters distribution af industrimaterialer, at vi nu ser fremtil atfindenye områder at bruge dem på, både i vores egen afdeling og på andre anlæg. Robotterne lærer selv nyt løbende og interagerer nu perfekt og sikkert med både medarbejdere, gaffeltrucks og alle andre elementer på fabriksgulvet."

- lb