Digitaliseringen af arbejdspladsen – en fordel for alle
"Ny teknologi vil drive mere produktivitet. Vi tror på at den vil give fordele på både på top- og bundlinjen,” fortæller Janice Le, VP Global Marketing hos Aruba til IT-Reload. Foto: Lars Bennetzen

Digitaliseringen af arbejdspladsen – en fordel for alle

Ifølge en undersøgelse fra Aruba, er den digitale arbejdsplads en fordel for såvel medarbejdere som virksomheder, og medarbejderne ønsker digitaliseringen

Af Lars Bennetzen

Digitaliseringen griber om sig, og det har en naturlig påvirkning på såvel virksomheder og medarbejdere. Netværksspecialisten Aruba har undersøgt hvad digitaliseringen betyder, og ikke mindst hvordan den bliver modtaget, hvilket de beskriver i rapporten: ”The Right Technologies Unlock the Potential of the Digital Workplace.”

”Ny teknologi vil drive mere produktivitet. Vi tror på at den vil give fordele på både på top- og bundlinjen,” fortæller Janice Le, VP Global Marketing hos Aruba til IT-Reload.

Arubas undersøgelse viser blandt andet at medarbejderne tror på at den digitale arbejdsplads giver dem masser af muligheder, og samtidig oplever de en langt højere arbejdsglæde i hverdagen.

”Der er en tydelig sammenhæng mellem den kvalitet af arbejde folk oplever, og den teknologi de har tilgængelig,” forklarer Janice Le.

Undersøgelsen, der blev udført blandt over 7.000 medarbejdere rundt om i verdenen, viser fire markante tendenser.

Tendens #1

Den første tendens er at der ikke alene er en høj grad af adoption af standardteknologier lige fra WiFi til it-sikkerhed, men også at de nye teknologier er ved at få fodfæste i virksomhederne.

Arubas undersøgelse viser samtidig at jo mere teknologien bliver rettet mod forbrugerne, jo mere bliver den nødvendig for virksomheder at forholde sig til. Undersøgelsen viser blandt andet at 64% af virksomhedsejerne mener at deres virksomhed risikerer at miste konkurrenceevne, hvis de ikke tager den nye teknologi til sig, og 71% siger at de mener at arbejdspladsen bør automatiseres fuldt ud.

I rapporten skriver Aruba at der ikke er nogen tvivl – organisationer og arbejdspladser skal gøre brug af den nye teknologi, hvis de ønsker at tiltrække den næste generation af medarbejdere.

Tendens #2

Udover at virksomhederne bliver mere produktive, så viser rapporten fra Aruba også at de digitale værktøjer låser op for en række af menneskelige fordele.

”Der er en tydelig sammenhæng mellem den kvalitet af arbejde folk oplever, og den teknologi de har tilgængelig,” siger Janice Le til IT-Reload.

Tallene i rapporten viser at 74% af folk med god adgang til de nye digitale værktøjer har en høj eller meget høj grad af jobtilfredshed, mens 70% mener at deres work/life balance er god.

I rapporten skriver Aruba at medarbejdertilfredshed ikke er et modelune, men en tendens der er kommet for at blive. At den digitale arbejdsplads er mere attraktiv for den nye generation af medarbejdere og at det er nødvendigt at designe løsninger rundt om løsningerne for at give gode oplevelser for medarbejderne.

Tendens #3

Men der er også udfordringer med den digitale arbejdsplads. Arubas undersøgelse viser at med den nye teknologi kommer der også en stigende grad af trusler som kan ramme virksomhederne gennem deres medarbejderes handlinger.

”Et af problemerne er, at folk tror at ting og enheder er sikre som standard, så de er villige til at tage risikofyldt handlinger,” siger Janice Lee og fortsætter:

”Medarbejderne ønsker ikke at tænke på sikkerhed. De vil ikke tage kurser i sikkerhed, og de forventer at være sikre uden at skulle gøre noget selv.”

Rapporten viser at 70% af virksomhedslederne indrømmer at de har udført en eller flere typer af risikofyldte handlinger på nettet i løbet af det sidste år, og det er en tydelig tendens i rapporten.

Derfor skriver Aruba i rapporten at virksomheder skal være opmærksom på at flere forbundne enheder skaber flere angrebspunkter, at sikkerheden i virksomhederne skal tilpasse sig de skiftende måder folk agerer på online, og at et dårligt sikkerhedsdesign giver større risiko for virksomhederne.

Tendens #4

Optimismen er dog generelt høj i rapporten. Aruba mener at fremtiden ser rigtig godt ud, for de digitale teknologier og automation baner vejen for en bedre arbejdsplads.

”Der er tydelige fordele ved at blive mere digitale,” pointerer Janice Le.

I rapporten siger 71% af respondenterne at de vil byde en fuldt automatiseret arbejdsplads velkommen, hvor arbejdsbetingelser så som lys og temperatur kan justeres i realtid og tilpasses individuelle præferencer.

Anbefalingerne fra Aruba er derfor at der skal investeres i programmerbare og åbne systemer, at der skal tænkes partnerskaber med folk udenfor it ind, for den næste it-tendens kommer ikke nødvendigvis fra it-afdelingen, og endelig skal der investeres i værktøjer der kan levere data og som er lette at analysere på.

Om rapporten

7.000 medarbejdere blev interviewet mellem april og maj 2018. Respondenterne var fra organisationer i alle størrelser, på tværs af både den offentlige og private sektor. Interviewene blev udført både online og på telefon. Respondenterne blev interviewet i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Holland, Spanien, De Forenede Arabiske Emirater, USA, Singapore, Japan, Australien, Indien, Brasilien, Mexico, Kina og Sydkorea.