Disse 7 trends driver virksomhedernes it-udvikling i 2019

Disse 7 trends driver virksomhedernes it-udvikling i 2019

’Real-Time Enterprise’ vil på mange måder være det centrale omdrejningspunkt for måden, mange virksomheder stræber efter at bruge it på i det kommende år. I takt med at dynamikken i markederne, konkurrencen og efterspørgslen bliver stadig hurtigere, vokser også behovet for at kunne drive forretning i real-tid – dvs. evnen til umiddelbart at opnå overblik og indsigt kombineret med evnen til at kunne reagere på denne viden lige så hurtigt

Nedenfor følger Verizon Enterprise Solutions bud på de teknologiske trends, der vil påvirke virksomheder og organisationer i 2019. Bemærk, at der er tale om et vejledende dansk sammendrag af den originale engelsksprogede tekst, som findes her https://www.verizon.com/about/news/7-trends-driving-enterprise-it-transformation-2019 

1 – ’Real Time Enterprise’ vil ændre virksomhederne: En række grundlæggende teknologiområder – i form af Software Defined Networks, 4G, Internet of Things, intelligent video, sikkerhed og telematik – er allerede i gang med at forandre mange virksomheder. I 2019 vil CIO'erne være fokuserede på, hvordan de kan genopfinde processer og procedurer for at udnytte det enorme potentiale, der stilles i udsigt af disruptive teknologier som 5G, Artificial Intelligence / Machine Learning, Augmented og Virtual Reality samt den næste generation af cloud services, der bl.a. inkluderer robotteknologi og automation. Mange af disse teknologier er nu overgået fra at være koncepter til at blive virkelighed. De virksomheder, som bedst forstår at udnytte fordelene ved disse teknologier, vil være godt rustede til konkurrencen i fremtiden.

2 - Virksomheder investerer i effektive netværk: Virksomhedernes it-ansvarlige er klar over, hvor stor betydning deres netværk har. Et sikkert og stærkt netværk er grundlaget for at kunne udvikle innovative platforme og løsninger, som styrker forretningen. Hertil kommer den servicemodel og den omkringliggende teknologi, som skal sikre, at de netværksafhængige applikationer altid er tilgængelige - supporten, serviceniveau- og aftaler og meget mere. Det afgørende er at finde en partner med den nødvendige netværksekspertise, som kan hjælpe virksomheden med at nå forretningsmålene. Det kan ikke lade sig gøre at drive en moderne virksomhed uden en sikker netværkskapacitet.

3 - Kunden er stadig konge: Selv om begrebet kundeoplevelse (ofte forkortet CX) har været i centrum de seneste år, har mange af os alligevel oplevet, at selv store brands ikke leveret varen. Men med AI-baserede CX-systemer er der kommet hidtil usete muligheder for at personalisere og for at sætte kunden tilbage i centrum. De bedste virksomheder vil bruge data til at understøtte menneskeligt engagement og vide, at det er herigennem, der skabes reelle relationer. Men teknologien kan bruges til at opnå dette både hurtigt og i stor skala.

4 – Netværk med garanti: Vi har talt om SDN (software defined network) i et stykke tid. Men nu er denne teknologi godt i gang med at skabe nye forretningsmuligheder over hele kloden med behørig hensyn til reglerne for it-sikkerhed. I 2019 vil virksomhedernes succes afhænge af, hvor godt CIO'en kan udnytte de mange muligheder, SDN indeholder, i forhold agilitet, fleksibilitet og skalerbarhed. Det handler ikke længere kun om netværk, der kan genkende applikationer, men også om leveringsgaranti og om at skabe processer, der understøtter specifikke applikationer og behov i forhold til tid og sted.

5 – Kontekstuel data-sikkerhed: Historierne om brud på datasikkerheden fortsætter med at ramme forsiderne, og der har aldrig været større fokus på sikre privatlivets fred. Brugerne af applikationerne er meget opmærksomme på, hvordan deres data bliver brugt. I 2019 vil der med udgangspunkt i lokations-data være fokus på kontekstuelle krav til beskyttelsen af personlige data. Det vil ændre måden, hvorpå organisationer er i stand til at håndtere deres sikkerhed og påvirke evnen til at beskytte personlige oplysninger.

6 – Automatisering kræver nye færdigheder: Robot- og procesautomatisering samt maskinlæring (ML) vil forandre måden, virksomhederne fungerer på – og hvilke færdigheder medarbejderne har brug for. I 2019 vil undervisere og virksomheder være fokuseret på, hvordan dataloger og specialister inden for maskinlæring kan være med til at understøtte fremtidens kompetencebehov frem for gårsdagens.

7 – Fordoblet indsat for bedre it-sikkerhed: I 2019 vil virksomheder fordoble indsatsen for at styrke deres it-sikkerhed. Sikkerheden på netværksniveau er afgørende Det handler om at forstå risikomiljøet og sikre, at de basale ting til beskyttelse af forretningen er på plads. God it-hygiejne i forhold til en opdateret infrastruktur, der sikrer mod sårbarheder, vil fortsat være afgørende, og det samme gælder sikkerhed på netværks-niveau. I en verden, hvor software spiller en stadig større rolle, er det nødvendigt at indtænke netværkssegmentering fra starten. Men virksomhederne vil i stigende grad også have brug for synlighed omkring deres data for at opnå indsigt og i sidste ende træffe de rigtige beslutninger om, hvordan specifikke sikkerhedstrusler kan imødegås. Der er brug for handling – ellers vil bestyrelsen undre sig.

- lb