Fremtidens medarbejdere vil have ny ledelsesstil

Fremtidens medarbejdere vil have ny ledelsesstil

En ny global undersøgelse fra VMware viser, at virksomheder risikerer at miste fremtidens medarbejdere, hvis ikke de tilpasser sig de nye måder at arbejde på og efterlever de ansattes behov for større fleksibilitet, samt mulighed for at arbejde hvor som helst - når som helst

En ny global undersøgelse fra teknologivirksomheden VMware viser, at der er sket en 41% stigning i andelen af ansatte i hele EMEA, der nu ser hjemmearbejde som en forudsætning snarere end et frynsegode. Undersøgelsen er foretaget på baggrund af 2.850 respondenter fra EMEA (950 HR-chefer, 950 it-chefer og 950 ledere i erhvervslivet) i 12 lande.

Næsten to tredjedele (64 %) af alle respondenterne oplever, at deres virksomheder eller organisation har fået øje på fordelene ved at lade medarbejdere arbejde andetsteds, og derfor tror de adspurgte ansatte heller ikke, at de vender tilbage til primært at arbejde på kontoret, som de gjorde før corona. Undersøgelsen viser dog også en mere uheldig udvikling, da der er en stigende bekymring blandt de ansatte om, at ledelserne i virksomhederne ikke arbejder hårdt nok for at tilpasse sig de ansattes behov, når det kommer til større valgfrihed og fleksibilitet på jobbet.

"Udfordringerne i de seneste seks måneder har tvunget virksomhederne til hurtigt at tilpasse sig nye arbejdsmetoder, hvor 'arbejde' ikke er lig med 'kontoret'. Fremtidens arbejde er kommet i form af en distribueret arbejdsstyrke, der bringer både håndgribelige forretningsmæssige fordele, øget produktivitet og medarbejdermoral samt større samarbejde og forbedrede rekrutteringsmuligheder," siger Kristine Dahl Steidel, vice præsident, EUC EMEA, VMware, og fortsætter:

"Og med dette digitale fundament skal virksomhederne sørge for at skabe den rette kultur- og ledelsestilgang, der passer til de nye måder at arbejde på. De digitale arbejdspladsløsninger, der gør det muligt for medarbejderne at samarbejde, engagere, synliggøre og producere, har allerede hjulpet tusindvis af virksomheder og millioner af medarbejdere - og hos VMware fortsætter vi også med at innovere og tilpasse vores produkter til fremtidens medarbejdere."

Behov for ny arbejdskultur og ledelsesstil

Mere end fire ud af ti (41%) af de adspurgte ledere svarede, at de følte sig 'bekymrede' omkring hvorvidt deres team ville kunne holde sig ajour med opgaver, når de arbejder hjemmefra. Mere end en fjerdedel (28 %) udtrykte også at deres generelle arbejdskultur på kontoret direkte modarbejdede hjemmearbejde, og over halvdelen (59%) følte et større pres for at være online uden for normal arbejdstid. Disse faktorer indikerer et behov for, at man ryster posten fra ledelsens side og ændrer den traditionelle ledelsestænkning og praksis.

Ovenstående sker, på trods af de klare forretnings- og medarbejderfordele ved hjemmearbejde - herunder fordelene ved at organisationer og virksomheder kan rekruttere talenter fra hele verden. Siden de startede med at arbejde hjemmefra, svarer mere end tre fjerdedele (76%) af de adspurgte medarbejdere, at personlige forbindelser med kolleger er blevet bedre, 66 % føler sig mere bemyndiget til at tale på online møder, og 69 % siger, at deres stressniveau har forbedret sig. Yderligere har man set en stigning på både medarbejdernes moral (30 %) og produktiviteten (34%). Når det kommer til at skabe nye ideer, svarer næsten tre fjerdedele** (72%) at de er enige i, at innovation kommer fra flere steder i organisationen end tidligere.

Future Ready Workforce løsninger

På konferencen VMworld, der blev afholdt sidste måned, annoncerede VMware 'Future Ready Workforce' løsninger til at give ekstraordinære oplevelser uanset hvor man arbejder, end-to-end 'Zero Trust' sikkerhedskontrol, og forenklet forvaltning. Future Ready Workforce-løsningerne kombinerer VMware Secure Access Service Edge (SASE), Digital Workspace og Endpoint Security-funktionerne for at levere alle programmer fra enhver cloud til enhver enhed, så organisationer kan låse op for værdien af denne holistiske tilgang - hvilket muliggør effektive medarbejderoplevelser, uanset hvorfra man arbejder.

Om undersøgelsen

Rapporten "The New Remote Work Era: Trends in the Distributed Workforce" er baseret på en undersøgelse, sponsoreret af VMware. Rapporten er foretaget på baggrund af 2.850 respondenter fra EMEA (950 HR-beslutningstagere, 950 it-beslutningstagere og 950 beslutningstagere i erhvervslivet) i 12 lande - Uk (600), Frankrig (450), Tyskland (450), Italien (150), Holland, (150), Rusland (150), Polen (150), Norge (150), Sverige (150), Spanien (150), De Forenede Arabiske Emirater (150) og Saudi-Arabien (150). Vanson Bourne gennemførte undersøgelsen i juni og juli 2020.

- lb