GlobalConnect køber datacenter i Tyskland
Christian Holm Christensen, adm. direktør i GlobalConnect

GlobalConnect køber datacenter i Tyskland

Som et led i virksomhedens ekspansion har GlobalConnect netop etableret et nyt datacenter i Hamborg. Det er sket via et opkøb hos Versatel, der er et af Tysklands alternative fiberselskaber

Med opkøbet af det nye datacenter i Hamborg tilbyder GlobalConnect endnu flere muligheder for colocation- og datacenterløsninger på eget fibernet til særligt tyske virksomheder og organisationer.

Etableringen af datacenteret er en naturlig forlængelse af GlobalConnects voksende position på det tyske marked, hvor virksomheden har udrullet fiber siden 2000. GlobalConnect har løbende udbygget sit 100 Gbit fibernet i Nordtyskland, så det i dag forbinder knudepunkterne Hamborg, Hannover, Berlin, Lübeck og Rostock med de danske knudepunkter i Taastrup og Kolding.

Et enormt potentiale

Christian Holm Christensen, adm. direktør i GlobalConnect, siger om åbningen af det nye datacenter: “Når det kommer til den digitale infrastruktur, halter Tyskland faktisk bagefter andre europæiske lande med hensyn til dækning og hastigheder på både mobilnet og internet. Det er nødvendigt, at der bliver investeret i denne infrastruktur i de kommende år, og derfor er der et enormt potentiale for GlobalConnect med vores fiber- og datacenterløsninger til det tyske erhvervsliv.”

Det nyerhvervede datacenter består af to store haller, der netop er gået i drift. Derudover er der på matriklen, som ligger i Hamborgs it- og datacenter-hub Wendenstrasse, plads til at udvide med yderligere tre haller. Der er fem forskellige carriers, der leverer adgang til datacenteret, hvilket dermed dækker bredt i forhold til de lokale virksomheders præferencer.

Fra colocation til cloud og outsourcing

Tore Heide Villund, der er datacenterchef i GlobalConnect, glæder sig over etableringen af det nye datacenter: “Vi har fået en enestående start på det tyske datacenter med indgåelse af en række colocation-aftaler med lokale virksomheder og carriers. Som en del af overtagelsen er GlobalConnect i Tyskland endvidere blevet TÜV Nord-certificeret, hvilket bedst kan betegnes som Tysklands svar på Tier-certificeringer – altså certificeringer, der sikrer vores kunder, at vi kan levere den højest mulige kvalitet.”

“Fordelen ved at købe et datacenter, som allerede er i drift og bygget for få år siden, er, at vi fra dag ét kan tage nye kunder ind, uanset om de skal bruge det til serverdrift eller fibernetværk syd- eller nordpå.”

Datterselskabet GlobalConnect GmbH ledes til dagligt af direktør Volker Buch og beskæftiger omkring 20 medarbejdere inden for salg, projektledelse og teknik – et tal, man i moderselskabet forventer, vil stige betragteligt i de kommende år, hvor det endvidere er planen i endnu højere grad at udvide virksomhedens services fra traditionel colocation til cloud og outsourcing.

- lb