GomSpace udvider ledelsen med Chief Production Officer

GomSpace udvider ledelsen med Chief Production Officer

Den danske del af GomSpace Group, GomSpace A/S, er i fuld gang med omstillingen fra prototypebaseret produktion til verdens første industrielle serieproduktion af nanosatellitter, og derfor er eksisterende Production Director Peter Høy udnævnt til Chief Production Officer og indtræder samtidig i virksomhedens topledelse

GomSpace A/S har udnævnt Peter Høy som ny Chief Production Officer, efter at han siden september 2017 har fungeret som Production Director. Peter Høy har mangeårig international erfaring med change management og produktion og får som Chief Production Officer en plads i ledelsen og det samlede ansvar for GomSpaces igangværende omstilling til serieproduktion. Peter Høy har blandt andet arbejdet med industriel optimering på tværs af landegrænser og har tidligere været CEO i EuroCom Industries, Executive Vice President i Trane og Trane, Site Manager i Martin Professional samt direktør for Center for Logistik og Samarbejde.

GomSpace er så langt med skiftet til industriel serieproduktion, at virksomheden nu producerer komponenter til adskillige satellitter. Det er første fase i optrapningen til serieproduktion. GomSpace har således også påbegyndt produktionen af konstellationsordrer, hvor kapaciteten lige nu er på én satellit om ugen. Målet er at skalere op til én satellit pr. dag.

Det er især ordrerne til Sky and Space Global, Aistech Space og Aerial & Maritime, der fylder ordrebøgerne, og flere og flere på globalt plan begynder at se det forretnings- eller forskningsmæssige potentiale i konstellationer af små satellitter.

- Vi kigger på ordrer for mange hundrede millioner kroner, og selvom vi allerede har vist, at vi kan håndtere selv meget store opgaver, styrker vi nu produktionen og ledelsen med yderligere muskler. Vi skriver hver dag en lille smule verdenshistorie, fordi det er første gang, en sådan produktion igangsættes, og hele ledelsesholdet omkring virksomheden giver os en stærk tro på, at vi fremover kan løfte endnu større leverancer på internationalt plan, udtaler Niels Buus, CEO i GomSpace.

Space-industrien er i kraftig vækst overalt i verden, og ser man på venture capital-investeringerne, er der lige nu en meget stor koncentration omkring forretningsmodeller, der forudsætter brugen af nanosatellitter. Som en af verdens førende producenter af nanosatellitter står GomSpace således optimalt rustet til at udnytte denne udvikling.

- lb