Google stadig Danmarks mest populære arbejdsplads
HR-direktør hos Ørsted, Henriette Fenger Ellekrog.

Google stadig Danmarks mest populære arbejdsplads

Hvis man kun kigger på toppen af dette års rangliste fra Universum over virksomheder, erfarne profiler med en IT-uddannelse i bagagen helst vil arbejde for, er der ikke sket det store. Faktisk slet ikke noget. De fem mest eftertragtede arbejdsgivere er nemlig stadig Google, Lego, Microsoft, Apple og Novo Nordisk

Opdateret 14/10 med kommentar fra SAP Danmark.

Eneste nye i top-10 er Carlsberg, som har fået klemt sig ind med en placering i år som nummer 8. Det er fem pladser bedre end sidste år og noget bedre end Carlsbergs 24. plads i 2017. Digital transformation er da også en af hovedprioriteterne i bryggeriets strategiplan frem mod 2020. Så et omdømme som en attraktiv IT-arbejdsplads må passe godt ind i bryggeriets planer.

Går man længere ned ad Universums liste, der tæller 52 virksomheder og offentlige arbejdsgivere i Danmark, kan flere virksomheder glæde sig over fremgang. Ørsted er således gået fra nummer 25 til nummer 13 på listen og er nu på ønskelisten blandt 8,2% af de 534 adspurgte IT-folk mod 4,4% for et år siden.

Fremgangen forklarer Ørsteds HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog med, at der er en stor stolthed blandt Ørsteds medarbejdere over at bidrage til at løse en af klodens største udfordringer:

”Vi kan i den grad tilbyde mening og indhold i jobbet. Samtidigt kan ingeniører og digitale specialister arbejde sammen med nogle af verdens bedste inden for deres felt. Det finder de tiltrækkende, og jeg mener, at det er med til at drive fremgangen på Universums rangliste,” siger Ørsteds HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog.

Rambøll (21) og Simcorp (24) har også taget kraftige hop opad årets rangliste og er gået henholdsvis 16 og 20 pladser frem i forhold til sidste år.

Knapt så attraktive

Derimod ser det knapt så rosenrødt ud for SAP (43), der står for årets største fald på 16 pladser, mens Novozymes (29), Siemens (31), Oracle (43) og Berlingske Media (46) hver især er faldet med 8-12 pladser.

Nederst på listen ligger Dell, DXC Technology, SDC, Danske Commodities og agterlanternen Hewlett Packard Enterprise. Sidstnævnte er kun drømmearbejdsgiver for 0,8% af de erfarne IT-folk.

Rekordmange ønsker at skifte job

Ifølge Universums undersøgelse ønsker 37% af de adspurgte at skifte arbejdsgiver inden for det nærmeste år. Det er rekordhøjt i de 20 år, Universum har gennemført sin undersøgelse på dansk grund og betyder, at sandsynligheden for at kapre dygtige folk er større end nogensinde.

Ifølge Universums undersøgelse er det disse ti faktorer, som erfarne IT-folk anno 2019 lægger mest vægt på, når de skal afgøre, om en arbejdsgiver er attraktiv eller ej:

 • Et kreativt og dynamisk arbejdsmiljø
 • Har ledere, der støtter min udvikling
 • Fremtidig høj indkomst
 • Understøtter work-life balance
 • Venskabeligt/rart arbejdsklima
 • Konkurrencedygtig grundløn
 • God reference for fremtidig karriere
 • Udfordrende arbejde
 • Er åben overfor ny teknologi
 • Fleksible arbejdsforhold

”Hvis virksomheder vil forbedre deres employer brand for at kunne tiltrække erfarne it-folk, bør de kraftigt skele til listen for at få en forståelse af, hvad kandidaterne lægger vægt og dermed hvilke emner, virksomheden bør slå på i sin kommunikation for at fremstå mere attraktiv,” siger Universums danske direktør Jesper Dansholm.

##opdatering##

”Selvom det er skuffende at SAPs placering på listen falder”, siger Pekka Makkonen, Nordisk HR direktør hos SAP, ”så mener jeg helt bestemt at SAP er en meget attraktiv arbejdsplads. Jeg synes, vi tilbyder en lang række virkelig gode muligheder for vores +98.000 medarbejdere over hele verden. SAP blev f.eks. stemt ind som nr. 1 på Glassdoorbaseret på feedback som medarbejdere anonymt og frivilligt har delt på Glassdoor og fik den højeste score af alle arbejdspladser i Tyskland. SAP er den eneste virksomhed i hele verden der er på alle 5 ”Glassdoor 2019 Employees’ Choice Best Places to Work”.

##opdatering slut##

Om Universum Professional Survey 2019

 • Universum Professional Survey 2019 er baseret på i alt 6.234 besvarelser fra erhvervsaktive danskere med en videregående uddannelse, hvoraf de 534 har en IT-uddannelse.
 • Universum har gennemført Professional Survey i Danmark de seneste 20 år.
 • Universum gennemfører tilsvarende undersøgelser i 50 lande over hele verden, ligesom Universum også en gang årligt undersøger studerendes karriereønsker og præferencer.
 • Læs mere på http://universumglobal.com/rankings/denmark/2019/

- lb