HP ønsker at skabe bæredygtig og cirkulær økonomi

HP ønsker at skabe bæredygtig og cirkulær økonomi

HP investerer i mennesker, samfund og planeten for at forstærke indsatsen inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi. De eksisterende bæredygtighedsprogrammer har allerede skabt ny omsætning for over 900 millioner dollars for HP. Det står at læse i HP’s bæredygtighedsrapport for 2018, der netop er blevet offentliggjort

HP Inc. har lige offentliggjort deres bæredygtighedsrapport fra 2018, der viser en række nye tiltag for at skabe en mere cirkulær og bæredygtig økonomi. Af rapporten fremgår blandt andet HP’s mål om at øge mængden af genbrugsplast i deres hardwareprodukter, der inden 2025 skal bestå af mindst 30 % genbrugsplast.

HP har også opnået at anvende 100 % bæredygtig strøm i USA, og målet er, at globalt skal al anvendt strøm være bæredygtig i 2035. Rapporten dokumenterer samtidig, at HP’s bæredygtighedsprogram har skabt ny omsætning for over 972 millioner USD i løbet af 2018, hvilket er en stigning på 35 % i forhold til året før.  

"Virksomheder har en vigtig rolle i løsningen af samfundsmæssige udfordringer, derfor fortsætter vi med at genopfinde HP for at imødekomme planetens forandrende behov", siger Dion Weisler, President og CEO hos HP Inc. i en pressemeddelelse:

"Det er ikke blot en fin ting at gøre - det er en forretningsmæssig nødvendighed. Virksomheder, der har de bedste formål og står for mere end det de sælger, vil skabe størst værdi for kunder, aktionærer og samfundet som helhed. Sammen med vores partnere vil vi bygge videre på vores fremskridt og finde nye innovative måder at gøre dagens udfordringer til morgendagens muligheder."

Håndtering af globalt plastikaffald

HP’s nye mål om 30 % genbrugsplast i hardwareprodukter inden 2025, bygger på en længerevarende strategi om at håndtere palstikaffald bedre. Af HP’s bæredygtighedsrapport fremgår det, at HP i 2018 brugte 21.250 tons genbrugsplast i sine produkter - herunder mere end 8.000 tons i sine pc’er og computere en stigning på 3,5% fra 2017), mere end 4.700 tons i sine printere (en stigning på 280% fra 2017) og mere end 8.000 tons i originale HP-blæk og tonerpatroner.

"Fremskridt kræver, at vi genovervejer alle aspekter af vores forretning, for at finde nye måder at gøre livet bedre for alle", siger Peter Møller Kristensen, adm. dir. hos HP Danmark i en pressemeddelelse:

"Vi fremstiller slidstærke højkvalitetsprodukter, hvor vi anvender genbrugsplastik som led i vores bestræbelser på at omdanne vores forretning til at skabe en mere effektiv, cirkulær- og lavemissions økonomi. Selv små fremskridt, der skaleres globalt, kan have en enorm indvirkning."

- lb