I fremtiden vil arbejdsgiveren kun se et digitalt CV

I fremtiden vil arbejdsgiveren kun se et digitalt CV

ANNONCE: Rekrutteringsfolk mener, at arbejdsgiverne i fremtiden vil fokusere udelukkende på det digitale CV.

Lige nu bruger mange jobansøgere mange ressourcer både på CV og ansøgning. Måske bruger mange i virkeligheden flest ressourcer på ansøgningen, som laves påny ved hver jobansøgning. Hvis dette er tilfældet, skal man til at ændre strategi ved jobsøgning. For rekrutteringsfolk mener, at arbejdsgiverne i fremtiden vil fokusere udelukkende på det digitale CV.

 

Ansøgningen mister betydning

Ifølge eksperter så får ansøgningen mindre betydning – så lidt, at den helt forsvinder. Allerede nu har den mistet betydning. Det handler i stedet om at bygge et godt, kreativt digitalt CV op, som man sender til arbejdsgiveren. Et såkaldt motiveret CV. Men det stiller også nogle flere krav til CV’et.

 

Mange jobansøgere bruger muligvis det samme CV hver gang, de søger et job på nuværende tidspunkt. Men så er ansøgningen til gengæld anderledes. Nu skal jobansøgere fokusere mere på CV’et og tilrette det til arbejdsgiveren. Vil man være på forkant og have gode chancer for at få et job, kan man med fordel begynde at tænke ind i det allerede nu.

 

Det er ikke et gammeldags CV, man skal lave. Det er motiveret, således at nogle af elementerne fra ansøgningen indgår i CV’et. Dog mener eksperter, at man stadig skal sende en ansøgning med. Men den skal være kort og kontant, mens CV’et gerne må være længere og uddybende.

Skab opmærksomhed omkring det digitale CV

Rekrutteringsfolk læser masser af CV’er og ansøgninger hver dag for arbejdsgivere. Og de mener, at de opsigtsvækkende CV’er er de bedste. Det handler om at skille sig ud fra mængden og ikke skrive det, som alle skriver. Så man skal både have nogle relevante erfaringer, men selve opbygningen kan man også gøre meget ved, så CV’et er fængende.

 

Vi kommer ikke uden om, at de fleste brancher er digitalt baseret i dag. For at imødekomme disse brancher, er det en god idé med et digitalt, lækkert CV.

 

Tips til at stille et digitalt CV op, så det skiller sig ud:

 

  • Brug et grafisk program med skabeloner, som udstråler, at du kan håndtere det digitale
  • Vælg et farvetema, så du skiller dig ud fra de andre, som muligvis bruger sort/hvid. Du kan på den måde personliggøre CV’et
  • Gør det overskueligt. Punktopstilling, grafiske figurer og lignende. Vi mennesker er visuelle af sind, så med et visuelt CV, vil du kunne score mange point.

 

Mangler du hjælp til, hvordan du laver et godt digital CV, kan du ofte søge hjælp hos en a-kasse. Find en billig Akasse her.