Industri 4.0 presser IT-afdelingen

Industri 4.0 presser IT-afdelingen

Industri 4.0 - eller den fjerde industrielle revolution - driver hele branchen som følge af kundernes nye og stadigt skiftende krav til datatilgængelighed kombineret med permanent økonomisk usikkerhed. Det betyder, at producenterne gennemgår en større digital transformation overalt for at holde trit med den nye æra. Fra mere effektiv drift til dybere kundekendskab samt evnen til hurtigere at få produkter på markedet, er kun nogle af de områder, som industri 4.0, skal hjælpe producenterne med at imødekomme i forhold til fremtidens behov

De økonomiske fordele kan vise sig betydelige. Producenter i Europa forudsiger, at deres digitale investeringer vil øge omsætningen med 13 procent i løbet af de næste fem år, mens de digitale markedsledere i sektoren allerede har opnået mere end 50 procent af deres indtægter fra digitalt forbedrede eller helt digitale produkter og tjenester.

"Producenternes stigende afhængighed af digitalisering sætter stort pres på it-afdelingerne for at holde forretningen tilgængelig. Det er et afgørende strategisk punkt. Den stadigt voksende arbejdsmængde og kompleksitet bidrager til, at jobbyrden bliver endnu større. Og tilstrømning og vækst af data betyder voksende udfordringer med alt fra, hvordan disse skal opbevares sikkert, til hvordan de hurtigt kan genoprettes i tilfælde af krise og katastrofe. Derfor er det afgørende at virksomhederne forholder sig til de fire basispunkter for at sikre overlevelse og vækst på sigt. De fire punkter er: Opret en bæredygtig forretningsplan, administrer data intelligent, og hold virksomhedernes øjne åbne og ret fejlene når de dukker op samt beskyt både nutiden og fremtiden ved at have styr på migration og gendannelse af data inden introduktion af ny teknologi," udtaler Victor Engelbrecth Dohlmann, Director, Commercial Sales Nordic hos Veeam Software.

To tredjedele af it-cheferne mener, at it-afbrydelser hindrer virksomhedens digitale transformation. Derfor er det yderst vigtigt at skabe balance mellem indførelsen af ny teknologi og tilgængelighed for ikke at stikke en kæp i hjulet på organisationens udvikling.

- lb