Kina køber robotter fra Danmark til at bekæmpe coronavirus

Kina køber robotter fra Danmark til at bekæmpe coronavirus

Som et nyt og kraftfuldt våben mod spredningen af corona-virussen vælger kinesiske hospitaler nu dansk robotteknologi fra UVD Robots. Med ultraviolet lys kan den danske robot ubemandet desinficere og dræbe virus og bakterier. Dermed kan den danske opfindelse bidrage effektivt til at begrænse spredningen af coronavirus, uden at udsætte hospitalspersonale for smittefare

Selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus, også kaldet COVID-19. Det sker efter, at Sunay Healthcare Supply i dag underskrev en aftale med den danske virksomhed UVD Robots i Odense, som nu sætter ekstra mandskab ind i produktionen af desinfektionsrobotter.

De første robotter er allerede afsendt i denne uge og i de efterfølgende uger afsendes flere større partier robotter med luftfragt for hurtigst muligt at blive indsat i kampen mod Coronavirus.

”I Sunay Healthcare Supply leverer vi i forvejen velfærdsteknologi og medicoudstyr til det kinesiske marked, og med denne aftale glædes vi over, at vi via vores samarbejdspartnere i Kina kan sikre, at desinfektionsrobotter hjælper professionelle og patienter i samtlige provinser i Kina. Mere end 2.000 kinesiske hospitaler har nu mulighed for at sikre sig effektiv desinfektion” siger adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, Su Yan.

UVD Robots har i forvejen leveret sine selvkørende desinfektionsrobotter til især hospitaler i Asien, såvel som til sundhedssektoren i Europa og USA. Desinfektionsrobotterne fra UVD Robots er på markedet i over 40 lande. Opfindelsen øger sikkerheden for både personale, patienter og pårørende ved at reducere risikoen for kontakt med bakterier, vira og andre skadelige mikroorganismer.

UVD-robotten kan fjerne stort set alle luftbårne vira og bakterier på overfladerne i et lokale. I 2019 blevet UVD robotten således også kåret med robotindustriens “Oscar” - IERA Award.

Dansk teknologi

“Vi har screenet verdensmarkedet for de bedste teknologier til at bekæmpe coronavirussen, og vi finder at den danske UVD-robot er de andre teknologier overlegen. Vi er glade for på meget kort tid at have indgået en forhandleraftale om enerettigheder til at levere UVD-robotterne i Kina. Begge parter har arbejdet intenst på at få igangsat leverancer af robotter til kinesiske hospitaler,” siger adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, Su Yan.

”Vi er glade for via vores teknologi at kunne hjælpe til med at bekæmpe spredningen af virus i Kina. Vores innovative teknologi kommer jo virkelig til sin ret i alvorlige situationer som disse, hvor verdenssundheden er truet” siger adm. direktør i UVD Robots, Per Juul Nielsen.

Her i Danmark kører der blandt andet UVD-robotter rundt på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa i hospitalets akutmodtagelse. På Odense Universitetshospital desinficerer UVD-robotterne luften og overfladerne på Hæmatologisk afdeling.

”Det er en afdeling med patienter med meget dårligt immunforsvar, hvorfor det er vigtigt at fjerne risikoen for virus og bakterier. Det gør vores robotter fuldstændigt,” siger Per Juul Nielsen.

Robot Venture Factory

UVD Robots er et porteføljeselskab i Blue Ocean Robotics, som udvikler en bred palette af servicerobotter.

“Udviklingen af UVD robotten startede tilbage i 2014, hvor en gruppe danske hospitaler efterspurgte en langt mere effektiv måde at nedbringe infektionsraterne på hospitalerne. Det frugtbare samarbejde mellem bakteriologer, virologer og sygehuspersonale fra hospitalerne, og robot-udviklere, designere, ingeniører, investorer og forretningsfolk fra Blue Ocean Robotics førte frem til en tidlig markedsintroduktion i 2018, hvor de første UVD robotter så dagens lys. Det er en enorm stor tilfredsstillelse for vores medarbejdere, ledelse og ejerkreds, at vores UVD-robot nu for alvor viser sit værd ved at bidrage til at løse et af tidens største problemer, nemlig at hindre smittespredning af bakterier og virus, herunder også aktuelt coronavirus. Vi glæder os over, at vores UVD-robot redder menneskeliv hver dag ude på hospitalerne”, udtaler Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, Bestyrelsesformand i UVD Robots.

- lb