Kørekort-app skal gøre fysisk kørekort overflødigt

Regeringen barsler med app til at erstatte kørekortet

Af Dan Bjerring, Christiansborg

Regeringens plan om ”Digitalisering i verdensklasse” indeholder blandt andet et initiativ til at udvikle en kørekort-app som første skridt på vejen mod at gøre ID-beviser digitale.

Med appen slipper man for at medbringe sit fysiske kørekort, når man kører bil eller skal legitimere sig selv i Danmark. Kørekort-appen er et supplement til det fysiske kørekort og dermed et tilbud til borgere, som hellere vil benytte sig af en digital løsning.

Samtidig skal administrationen af kørekortområdet digitaliseres, så borgerne også der møder en effektiv og digital service. I dag foregår ansøgninger på området ved, at en papirblanket udfyldes af borgeren, kørelæreren, lægen, den prøvesagkyndige og borgerservice. Desuden skal der fremskaffes en fysisk lægeattest, førstehjælpsbevis og billedlegitimation, der vedlægges ansøgningen.

Foto af borgeren underskrives i forbindelse med udstedelse af lægeattesten af lægen, og den prøvesagkyndige udfylder et stamkort, som borgerservice bruger til at bestille kørekortet. I øvrigt gør rapporten opmærksom på, at 5 millioner danskere har NemID, som de hver måned bruger 65 millioner gange. NemID ”Nøgle-appen” kan bruges alle de steder, hvor man skal bruge nøglekortet, og den er downloadet mere end 900.000 gange.

Næsten 30.000 brugere mister hver måned deres nøglekort, og dertil kommer, at mange begår den fejl, at de tager billeder af deres nøglekort med mobilen og dermed mindsker sikkerheden. Med nøgleappen på mobilen er det både nemt og sikkert.