Lenovo vil fjerne en million ton drivhusgasser fra forsyningskæden

Lenovo vil fjerne en million ton drivhusgasser fra forsyningskæden

Lenovo vil fjerne en million ton drivhusgasser fra sin forsyningskæde inden 2026 og forpligter sig samtidig til udelukkende at bruge genbrugsmaterialer i alle deres pc’er

Lenovo har for nylig udgivet deres årlige ESG-rapport (Environmental, Social, Governance), hvori de præsenterer en række nye mål i forhold til at imødekomme klimaforandringer, styrke den cirkulære økonomi og bruge bæredygtige materialer i produktionen.

Inden 2026 vil samtlige Lenovo-computere indeholde genbrugte og genanvendelige materialer. Sideløbende forpligter Lenovo sig til, at 90 procent af al plastemballage skal være produceret af genbrugsmaterialer. Emballagen til Lenovos smartphones skal indeholde 50 procent mindre engangsplast, og størrelsen på emballagen skal samtidigt reduceres med 10 procent, annonceres det i rapporten.

"Tiden er inde til, at vi og andre globale virksomheder beskytter naturens ressourcer, investerer i vores lokalsamfund og arbejder efter de højeste etiske standarder. Derfor må vi fortsætte med at opbygge modstandsdygtighed, så vi sammen kan skabe en bedre fremtid for alle mennesker i verden,” siger Lenovos administrerende direktør Yang Yuanqing.

I rapporten forpligter Lenovo sig ydermere til at øge energieffektivteten i alle deres pc’er og servere med 50 procent inden 2030, mens deres notebooks og Motorola-produkter fremover skal være 30 procent mere energieffektive.

En million ton drivhusgasser

Virksomheden tilkendegiver samtidigt, at de fremover vil købe 90 procent af sin elektricitet fra vedvarende energikilder. Samlet set vil indsatsen på tværs af Lenovos forsyningskæde betyde, at virksomheden reducerer udledningerne af drivhusgasser med én million ton inden 2026. Det sker ikke blot ved at skærpe indsatsen på produktions- og produktsiden, men også ved i større grad at bruge vedvarende energi.

Foruden et stort fokus på en skærpet grøn indsats sætter Lenovo med deres seneste ESG-rapport også mål for at bidrage til større lighed på arbejdsmarkedet. Inden 2026 skal 27 procent af alle globale ledelsesstillinger i Lenovo således bestrides af kvinder.

- lb