NIB og Sydbank samarbejder om at finansiere SME'er i Danmark

NIB og Sydbank samarbejder om at finansiere SME'er i Danmark

Den Nordiske Investeringsbank (NIB) og Sydbank A/S har underskrevet en samarbejdsaftale om finansiering af små og mellemstore virksomheder (SME'er) og små Mid Cap-firmaer i Danmark i fællesskab

NIB og Sydbank har indgået et samarbejde, der betyder, at NIB afsætter 150 mio. kr. (20 mio. euro) til udlån til SME'er og Mid Cap-firmaer i Danmark. Sydbank vil stå for udvælgelsen af egnede lånere og matche hvert lån under NIB-ordningen med et tilsvarende beløb på samme vilkår.

Dette nye samarbejde mellem NIB og Sydbank muliggør parallelle udlån og fører til risikodeling mellem de to banker. Hvert enkelt låns løbetid under ordningen vil maksimalt være fem til ti år.

Lånene vil finansiere egnede projekter såsom investeringer i nyt maskinel og udstyr, IT og forskning og udvikling. Projekterne skal leve op til NIBs vilkår for SME'er og små Mid Cap-firmaer. Sydbank vil foretage kreditanalyse og risikovurdering ud fra de kriterier, som er aftalt med NIB.

”Vi er glade for, at vi nu kan udvide paletten med endnu et relevant og attraktivt tilbud til vores erhvervskunder. I forvejen er vi tæt på det vigtige lag af små og mellemstore virksomheder i Danmark, og nu støtte endnu flere af dem i deres vækstambitioner, samtidig med at vi lever op til vores forpligtelser omkring kredit-risici,” siger Sydbanks bankdirektør i Sydbank, Jan Svarre.

"SME'er og Mid Cap-firmaer er nøglespillere, når det gælder vækst og jobskabelse i Norden og de baltiske lande. Samarbejdet med Sydbank gør det muligt for NIB at betjene SME-markedet i Danmark bedre. Vi håber at få gang i mange investeringsprojekter sammen," udtaler Henrik Normann, President & CEO i NIB.

Sydbank har hovedkvarter i Aabenraa i Sønderjylland og driver 62 filialer i hele Danmark. Banken har for tiden en markedsandel på omkring 13 % af den danske SME-sektor.

- lb