Ny nordisk hub for teknologisk innovation og iværksætteri fra IBM

Ny nordisk hub for teknologisk innovation og iværksætteri fra IBM

IBM markerede i går åbningen af ny IBM Cloud Garage i Kødbyen med stort arrangement onsdag eftermiddag, hvor bl.a. Overborgmester Frank Jensen deltog. Den nye garage skal hjælpe danske og nordiske virksomheder med at tænke som startups og sætte turbo på innovation gennem nye teknologier som blockchain og kunstig intelligens

IBM åbnede i går IBM Cloud Garage i startup-miljøet SOHO i Kødbyen i København ved et arrangement med Overborgmester Frank Jensen, kunder og partnere. Garagen er et nyt kreativt frirum for direktører, udviklere og iværksættere fra hele Norden, der giver virksomheder adgang til at udvikle og skabe nye løsninger og forretningsmodeller i skyen gennem de nyeste teknologier som kunstig intelligens, Internet of Things og blockchain.

Placeringen af den nye garage i København skyldes ikke mindst byens status som økonomisk centrum og drivkraft for iværksætteri. Mere end 40 % af alle nye startups bliver skabt i Hovedstaden, som har set en vækst på 5 % årligt i antallet af nye virksomheden siden finanskrisen i 2009.

Den nye IBM Cloud Garage vil til daglig blive drevet af op til 30 specialister inden for design, it-udvikling og -arkitektur og data science. Garagen er en del af IBMs strategi om at gøre udvikling i skyen og cloudtjenester tilgængelige for alle virksomheder -  både startups og store firmaer - i hele verden. Garagen i København er desuden den tiende og seneste garage i IBM’s globale netværk af Cloud Garager, som bl.a. også findes i Nice, London, San Francisco og Tokyo.

En af de vigtigste prioriteter for eksperterne i garagen er at hjælpe virksomheder med at blive mere agile og hurtige til at designe og skabe nye apps og services. Dette foregår gennem IBM Cloud som sætter turbo på produktudviklingen og minimerer den tid det tager, at få nye løsninger ud i markedet samtidig med, at virksomhederne opbygger deres egen tekniske ekspertise internt. Garagens særlige måde at tænke design på involverer både produktchefer, udviklere og systemarkitekter på projekter drevet i skyen, hvilket skal stimulere skabelsen af nye forretningsideer bygget med den seneste teknologi.

Både store og små kunder på tværs af industrier som detail, finans og rejsebranchen har allerede prøvet kræfter med garagens unikke ’design thinking’ workshops og processer i IBM Cloud:

”Garagens Design Thinking-processer gav os et helt nyt og anderledes bud på, hvordan vi kan integrere eksisterende teknologier i vores forretning. Set fra et brugerperspektiv opdagede vi nye og innovative forretningsmuligheder gennem garagens unikke metoder og workshopformat, som vi efterfølgende udfordrede og forbedrede. For vores virksomhed og personerne involveret i projektet har det været en øjenåbnende oplevelse, der har ændret den måde, vi tænker på fremadrettet”, siger Luca Harrasser Burmeister, direktør i C&C Travel.

”Innovation er på dagsordenen hos alle vores kunder, men virksomheder har ofte problemer med at udvikle den rette kultur og agilitet, der karakteriserer startups. Der er her at garagen kommer ind i billedet. Den tillader kunder hurtigt at lære, hvordan man kan bygge og udvikle løsninger med teknologier som cloud, blockchain og kunstig intelligens, mens virksomhedens samtidig opbygger ekspertise internt. Samtidig tager den folk ud af deres almindelige hverdag og placerer dem i et dynamisk miljø, hvor de kan udforske ideer, sætte eksisterende forretningsprocesser sammen på nye måder og med andre økosystemer, hvilket hjælper dem med at udvikle deres forretning”, siger Henrik Bødskov, General Manager i IBM Danmark.

Danmark vokser som digital hub i Norden

Åbningen af Garagen ligger i tråd med den danske regerings strategi om at positionere Danmark som førende inden for digital innovation på verdensplan.

Overborgmester for Københavns Kommune, Frank Jensen, deltager også i åbningen af Garagen:

”Jeg er meget tilfreds med at kunne byde velkommen til IBM Cloud Garage her i København. Sammen med IBM’s nye Innovationscenter i København understreger det, at København og omegn er førende, når det kommer til at tiltrække højteknologiske virksomheder og løsninger inden for smartere byer”.

Om IBM Cloud Garage

IBM opererer også IBM Cloud Garagen i andre store byer, som er kendt for at være stærke inden for teknologi og innovation. Blandt andre San Francisco, Austin, London, Toronto, Nice, Tokyo, Singapore, Melbourne, New York City og nu også København. Hver enkelt garage er placeret i områder, som har mange iværksættere og som er relevant for regionale interesser.

Læs mere om IBM Cloud: https://www.ibm.com/cloud-computing/

Læs mere om IBM Garage: https://www.ibm.com/cloud-computing/bluemix/garage/

- lb