Nyt projekt skal sætte turbo på SMV’ernes digitalisering

Nyt projekt skal sætte turbo på SMV’ernes digitalisering

Projektet ”Den Digitale Fabrik”, som Industriens Fond står bag, skal sikre, at danske produktions-SMV’er kommer i mål med den digitale omstilling

Del artiklen på

I projektet ”Den Digitale Fabrik”, der drives af FORCE Technology med støtte af Industriens Fond, får danske små og mellemstore produktionsvirksomheder hjælp til at accelerere den digitale udvikling af deres produktionsfaciliteter.

I alt vil 18 små og mellemstore produktionsvirksomheder fra alle industrier og regioner få hjælp til at transformere deres produktion i perioden 2021-2023.

Transformationerne skal ikke blot hjælpe virksomhederne i gang med den digitale transformation, men også ruste dem til at sætte flere digitaliseringsprojekter i gang.

”Vores ambition er, at de deltagende virksomheder får øjnene op for digitaliseringsforbedringerne og rent faktisk også implementerer dem. Målet er, at virksomhederne fra starten af oplever en konkret værdi ved at deltage i projektet. Det kan øge deres digitale parathed og modenhed i forhold til at implementere yderligere digitaliseringsforbedringer, efter projektet er afsluttet, og derved gøre deres produktion og hele deres forretning mere konkurrencedygtig”, siger vice president, Søren B Sørensen.

Digitalisering er et vigtigt konkurrenceparameter for SMV’er

Evnen til at digitalisere produktioner og produktionsprocesser kan være afgørende for, om en mindre, dansk produktionsvirksomhed kan klare sig på et internationalt marked, hvor der konkurreres på leveringstid, pris og kvalitet.
Digitaliseringspotentialet i de små og mellemstore produktionsvirksomheder forbliver ofte uforløst, fordi virksomhederne enten mangler ressourcer eller kompetencer, eller ikke selv evner at sikre den digitale transformation.

”Digitalisering er afgørende for de små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne og vækst. Deres produktionsprocesser og -faciliteter er kun konkurrencedygtige, hvis de er digitaliserede og automatiserede, siger adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang og fortsætter: ”Derfor er der behov for at sætte skub i digitaliseringen i SMV’erne ved at hjælpe dem med at udnytte de muligheder, som ny teknologi giver i optimeringen af produktionen. Og det gør vi med ”Den Digitale Fabrik”.

Fakta om udviklingsprojektet

  • Periode: 2021 - 2023
  • Finansiering: Medfinansieret af midler fra Industriens fond med 4,5 mio. kr.

- lb