SAP får ny adm. dir. for den nordiske og baltiske region

SAP får ny adm. dir. for den nordiske og baltiske region

Marika Auramo, 51, er blevet udnævnt til administrerende direktør for SAPs nordiske og baltiske forretningsenhed med effekt fra 15. januar 2019

Med en baggrund som Chief Operating Officer i SAPs globale Database & Data Management organisation i New York, skal hun tage over efter Martin Schirmer, der siden marts 2016 med succes har ledet SAP i Norden og Baltikum, og som efter eget ønske nu er rejst tilbage til sin familie i Sydafrika med sin kone og to små børn.

Med over 20 års ledelseserfaring inden for løsnings- og teknologisalg er Marika Auramo velkendt med den nordiske og baltiske region, IT-branchen og SAP.

Marika er finsk af fødsel og har tidligere haft flere ledende roller hos SAP. Hun har bl.a. ledet et europæisk team (SAP EMEA Service Industry) der dækkede brancher så som Rejse & Transport, Professionelle Ydelser, Ingeniørarbejde og Konstruktion samt Media. Som Konsulentchef for SAP Finland har hun været ansvarlig for talrige store transformationsprojekter hos SAP-kunder. Senere som administrerende direktør for SAP Finland spillede hun en aktiv rolle i at hjælpe virksomheder med at blive klar til den digitale æra og som Nordisk Salgsdirektør for Innovation og senere Europæisk Salgsdirektør for Database & Analytics fik hun positioneret virksomheders behov for data og dataanalyse som nye essentielle konkurrenceparametre. Nu vender Marika tilbage til Norden efter hendes senest globale job som COO i SAPs Database & Data Management organisation i USA.

Hun tiltræder på et tidspunkt, hvor mange virksomheder i regionen er parate til at åbne op for innovation og redefinere deres forretning med intelligente virksomhedsløsninger og gerne vil høste fordelene ved at bruge nye teknologier som kunstig intelligens, machine learning, blockchain, tingenes internet (IoT) og avanceret dataanalyse.

Sammen med de næsten 800 nordiske og baltiske medarbejdere vil Marika nu realisere SAPs strategi om at hjælpe virksomheder med at blive intelligente datadrevne virksomheder. Marika rapporterer til Brian Duffy, Regional President SAP EMEA North.

- lb