Sådan ser fremtidens datalagring ud

Sådan ser fremtidens datalagring ud

Flere og flere mennesker arbejder hjemmefra, og nye teknologier som 5G, IoT og Intelligent Edge kommer på markedet. Resultatet er indlysende: Behovet for datalagring stiger eksponentielt. Hvordan skal vi opfylde det behov? Hvilken teknologi er bedst at håndtere i en fremtid, hvor kravene til datalagring kun bliver højere og højere?

Kommentar af Fredrik Arveskär, regionschef Norden og Benelux, Infinidat

For det første er det vigtigt at indse, at der ikke findes en patentløsning. Det ideelle er en tjeneste, der har den højeste ydeevne, er skalerbar til uendelig, er tilgængelig når som helst og hvor som helst – og meget billig.

Det siger sig selv, at det bliver svært at opfylde alle de krav. Men hvis man vejer de forskellige alternativer, der findes, op mod hinanden, vil man hurtigt se, at der altid er et kompromis mellem disse ting: ydeevne, skalerbarhed, tilgængelighed og pris.

For eksempel kan en Direct Attached Storage, DAS, være passende, hvis omkostninger er vigtigere end skalerbarhed og tilgængelighed. Og et lille Storage Area Network, SAN, der bruger en SSD kan være passende, når ydeevnen er altafgørende, men hvor skalerbarhed overhovedet ikke er vigtig. Og så videre. Der er masser af muligheder for at finde en optimal løsning.

Men hvad bringer fremtiden så?

Hos Infinidat ser vi tre store tendenser: et stigende behov for fleksibilitet, en stigende brug af containere og Kubernetes – og desværre flere og flere ransomware-angreb. Disse tre tendenser vil præge markedet og udbuddet af lagertjenester.

Som sagt stiger kravene til fleksibilitet for hver dag, der går. Her er det vigtigt at gennemgå hvilke betalingsmodeller og indkøbsprocesser du har. Det skal gå hurtigt; hvis fremtidens virksomheder skal udvide deres lagerkapacitet, ønsker de ikke at tage et salgsopkald og derefter starte en indkøbsproces. De vil have øget lagerkapacitet med det samme, og den, der kan tilbyde det hurtigt uden besvær, er den, der vinder kampen.

Analysevirksomheden Gartner forudser, at 85 procent af alle globale virksomheder vil bruge containerbaserede applikationer i deres produktion allerede i 2025. Det hænger naturligvis sammen med de stigende krav til fleksibilitet. Med andre ord: containere er fremtiden.

Men hvad med cyberangreb? Den barske virkelighed er, at de er stigende i antal. Dette øger også kravene fra virksomheder og organisationer om at have aktuelle, utilgængelige sikkerhedskopier af deres data. Kopier, der ikke kan slettes, ændres eller krypteres. Dette, kombineret med evnen til at gendanne data hurtigt, er af yderste vigtighed.

Sådan ser fremtidens datalagring ud: Den er ekstremt fleksibel, den er baseret på containere og den er udstyret til at møde en bølge af cyberangreb. Vi er forberedte. Er du?