Shape Robotics og Samsung Electronics indgår partnerskab

Shape Robotics og Samsung Electronics indgår partnerskab

Det danske børsnoterede EdTech-selskab, Shape Robotics, indgår nu en partnerskabsaftale med Samsung Electronics. Aftalen får Shape Robotics til at øge forventningerne til omsætningen for 2022 med 15 mio. kr. og forventer nu at opnå et positivt EBITDA i andet halvår af regnskabsåret 2022. Dermed går virksomheden ind i et nyt kapitel, hvor virksomheden giver overskud fremadrettet

Med det mål at facilitere og optimere teknologisk uddannelse i skolesystemer over hele verden har Shape Robotics nu indgået et historisk partnerskab med Samsung Electronics.

Aftalen mellem de to førende teknologiproducenter betyder, at Shape Robotics bliver en del af Samsung-distributørernes pulje i Rumænien og Bulgarien. Shape Robotics vil desuden fungere som såkaldt Value Added Distributor, der udvikler software til Samsungs produkter, som muliggør "connectivity" med anden relevant teknologi, herunder med Shape Robotics eget flagskibsprodukt, Fable-robotten.

Partnerskabets indvirkning på uddannelsessektoren vil ifølge Simon Jackson, VP European Display Organization Samsung, betyde en mere effektiv indlæring af afgørende teknologiske færdigheder på alle akademiske niveauer. 

Behovet for at lære vores børn nye færdigheder til den digitale tidsalder har aldrig været større. Derfor er vi glade for at kunne indgå partnerskab med Shape Robotics, som vi ser som værende på forkant med Edtech-løsninger, og som ligesom os selv er ivrige efter at bringe innovative ideer og teknologi til klasseværelset for bedre at forberede den næste generation,” lyder det fra Simon Jackson.

Løsningerne i økosystemet vil blive rullet ud i 19 lande i Central- og Østeuropa (CEE-landene) i løbet af de næste 3 år og udvide dækningen på europæisk plan i de næste 5 år.

Som EdTech Value Added Distributor vil Shape Robotics fokusere på at øge antallet af alliancer med forhandlere i uddannelsessektoren og den offentlige sektor i CEE-landene. Gennem et dedikeret EdTech-partnerprogram vil forhandlere over hele CEE kunne få adgang til et knowledge-udviklingsprogram og certificering til forskellige EdTech-løsninger: SmartLab, smart classroom, STEM, STEAM, SMAC.

Nye store salgskanaler til uddannelsessektoren

Den nyudnævnte CEO, André Fehrn, glæder sig over aftalen med teknologipioneren Samsung Electronics og ser den som en god mulighed for Shape Robotics til at øge sin tilstedeværelse i det hurtigt voksende og EU-støttede marked for uddannelsesteknologi i Central- og Østeuropa.

"Vi er stolte af, at Samsung har valgt vores unikke teknologi og vores virksomheds "knowhow" inden for EdTech og ser i os en værdifuld partner. Vi har høje forventninger til dette partnerskab, og det tager vores virksomhed til et nyt niveau i forhold til udfordringer og ansvar. Partnerskabet udvider vores eksisterende forretning med Fable-robotter og STEAM Labs. Allerede i år vil aftalen med Samsung øge omsætningen, og på længere sigt vil denne aftale give os flere, nye afsætningsmuligheder," siger administrerende direktør André Fehrn.

For den sydkoreanske elektronikgigant og danske Shape Robotics er aftalen første skridt i udviklingen af et komplekst uddannelsesmæssigt økosystem i Europa, hvor de innovative teknologier implementeres på alle uddannelsesinstitutioner.

"I dag kan vi annoncere et partnerskab med en internationalt førende distributør og producent af teknologi og betragter dette som en milepæl. Shape Robotics har fået et skulderklap, og vores teknologi og uddannelsesløsninger bliver nu omfavnet af nogle af de største spillere på markedet. Dette samarbejde giver både Samsung og os nye muligheder for at levere EdTech-løsninger til uddannelsessegmentet i Central- og Østeuropa. Ved som en start at fokusere på Rumænien og Bulgarien, styrker vi vores tilstedeværelse på det europæiske EdTech-marked," siger CEO André Fehrn.

Strategisk partnerskab med Samsung omfavner akut regional efterspørgsel efter EdTech

Partnerskabs- og distributionsaftalen med Samsung omfatter i første omgang, at Shape Robotics bliver distributør af Samsungs produkter til uddannelsessektoren i Rumænien og Bulgarien, men partnerskabet vil også omfatte en fælles indsats med at levere teknologiløsninger til skolesystemer i andre lande i CEE-regionen.

Med en global digitalisering af uddannelsessektoren samt øget offentlige investeringer i uddannelse ser Samsung og Shape Robotics en strategisk mulighed for at udvikle og facilitere det hurtigt voksende centraleuropæiske marked for implementering af teknologi i uddannelsessystemet.

Samsung Electronics og Shape Robotics' respektive R&D afdelinger vil således arbejde tæt sammen. Parterne har også til hensigt at opbygge og udvikle flere strategisk placerede uddannelsesmæssige oplevelsescentre, hvor akademiske medarbejdere kan øve sig i at anvende nye teknologier i klasseværelset.

“Vi er glade for at bringe Samsungs nyeste teknologi tættere på uddannelsessektoren og mener, at vi har et reelt bidrag til digitaliseringen af denne. Som digitaliserings-trendsætter med dominerende markedsandele i de fleste industriområder, har Samsung Electronics valgt uddannelse som et af de vigtigste strategiske initiativer. Partnerskabet med den danske virksomhed Shape Robotics kommer på et afgørende tidspunkt, hvor efterspørgslen efter EdTech-løsninger på tværs af CEE-regionen oplever en eksponentiel vækst. Vi er overbeviste om, at gennem dette partnerskab vil vores EdTech-økosystem blive forbedret betydeligt ved at tilføje en række tilpassede løsninger, der er beregnet til bedre at passe ind i samfundets uddannelsesbehov. Vores vision for uddannelse er at omforme undervisnings- og læringsprocessen for at give adgang til børn over hele verden til en bedre læringsoplevelse. Vi tror på, at uddannelsens fremtid er digital. Brugen af den smarte teknologi i undervisning og læring vil påvirke den måde, hvorpå unge generationer bliver klar til at omfavne udfordringerne i fremtidige job," siger Cristian Constantin, Head of Enterprise Business Team & Education Strategy Director CEE, Samsung.

Den partnerskabstilgang, som Shape Robotics fulgte under opkøbet af det rumænske selskab Story Kids har været udgangspunktet for konsolideringen af den finansielle prognose for det rumænske marked.

Shape Robotics' forventninger til omsætning i 2022 hæves fra 60-70 mio. kr. til 75-85 mio. kr., og selskabet forventer nu positivt EBITDA i andet halvår 2022.

Omsætningsvæksten forventes primært at ske i tredje kvartal og fjerde kvartal 2022 og vil derfor ikke blive afspejlet i halvårsregnskabet, hvor regnskabsperioden slutter den 30. juni 2022.

- lb