Slut med ondt i ryggen - Prøv en ergonomisk kontorstol

Slut med ondt i ryggen - Prøv en ergonomisk kontorstol

ANNONCE: Flere og flere danskere døjer med rygproblemer, og rigtig meget af det skyldes, at mange danskere sidder ned på deres arbejdsplads hele dagen uden at aktivere musklerne i ryggen – eller nogle andre muskler for den sags skyld.

 

Hvad kan en ergonomisk kontorstol?

Er du en af dem, der er træt af, at du er øm i hele kroppen efter en arbejdsdag? Selvom du måske ”bare” sidder ved en computer hele dagen, kan det godt være meget anstrengende for din ryg, hvis du sidder forkert. Derfor er det vigtigt, at du vælger en kontorstol, der er god for ryggen.

En af de ting, du kan gøre for dig selv, er at investere i en ergonomisk kontorstol. En ergonomisk kontorstol giver dig mulighed for at være fysisk aktiv og aktivere musklerne i din ryg, hofter og ben. Når du sidder på en ergonomisk kontorstol, bliver du automatisk rettet op, hvilket gør, at musklerne i den nederste del af din ryg bliver aktiveret.

Den bedste kontorstol for dig er altså IKKE en stol, hvor du kan sidde tilbagelænet og ”slappe af” en hel dag. Det er meget bedre for dig at få aktiveret musklerne, så du kan opbygge muskelstyrke i ryggen. Nå du har stærke rygmuskler, er der også mindre chance for, at du får diskusprolapser og andre rygskader.

Overvej et hæve-sænkebord

Der er selvfølgelig også andre ting, du kan gøre for dig selv, end at investere i en ergonomisk kontorstol. Du kan også vælge at få et hæve-sænkebord. På den måde kan du stå op, hvilket også aktiverer musklerne i ryg og ben.

Et hæve-sænkebord er faktisk sundt på flere planer. Du forbrænder flere kalorier ved at stå op, end du gør ved at sidde ned, så hvis du står op halvdelen af din arbejdsdag, vil du måske opdage, at der sidder lidt mindre fedt på sidebenene.