Støj og forstyrrelser driver medarbejderne væk fra de åbne kontorer

Støj og forstyrrelser driver medarbejderne væk fra de åbne kontorer

De såkaldte millennials er mere vant til at arbejde i åbne kontorlandskaber end deres ældre kolleger. På trods af det, er de også de første til at anerkende de problemer, der følger med åbne arbejdsmiljøer. Det viser en ny global undersøgelse fra Plantronics i samarbejde med Oxford Economics

Åbne kontorer har længe været attraktivt for virksomheder, da de er kendt for at øge kreativiteten og give bedre samarbejde blandt kolleger. En ny undersøgelse fra Plantronics og Oxford Economics, der kortlægger medarbejdernes arbejdsglæde i åbne kontormiljøer, maler dog et andet billede. Den viser nemlig, at støj og forstyrrelser på arbejdspladsen har været stødt stigende siden 2015, hvor samme undersøgelse blev foretaget.

Utilfredse millennials tager sagen i egen hånd

Selvom millennials er født ind i åbne kontorlandskaber, er støj og forstyrrelser stadig et problem for dem. Undersøgelsen viser, at kun 38 pct. af de adspurgte i aldersgruppen 22 til 36 år er tilfredse med det åbne kontordesign, hvorimod 48 pct. af deres ældre kolleger synes godt om det. Derudover giver millennials langt mindre udtryk for, at de får mere energi af et støjende arbejdsmiljø (9 pct. mod 30 pct. af deres ældre kolleger).

Undersøgelsen viser også, at millennials er bedre til at sige til deres ledere, at de skal adressere støj, forstyrrelser og mængden af information (89 pct. mod 75 pct. af deres ældre kolleger). Ligeledes fastslår undersøgelsen, at millennials generelt er bedre til at tage løsningen i egen hånd og finder anderledes løsninger end deres kolleger. Hele 84 pct. udtrykker, at de er mere tilbøjelige til at gå ture udenfor for at fokusere. Til sammenligning foretrækker størstedelen af deres ældre kolleger (63 pct.) at bruge mindre mødelokaler og pauserum, når de skal have ro.

Med undersøgelsen prøver Plantronics at forstå, hvordan man kan skabe miljøer, hvor medarbejderne trives bedst muligt.

“Vores vision er at skabe et åbent kontor, som medarbejdere i alle aldre er glade for at møde ind til, fordi det øger deres velvære og inspirerer dem til at gøre deres bedste,” siger Anders Blak Pedersen, Corporate Manager Danmark hos Plantronics. “De rette værktøjer og vejledning til, hvordan virksomheder bedst kan håndtere støj og forstyrrelser på arbejdspladsen, gavner ikke kun de enkelte medarbejderes trivsel og arbejdsglæde, de gør også arbejdspladsen mere attraktiv og imødekommer de krav, den moderne medarbejder stiller til arbejdspladsen,” tilføjer Anders Blak Pedersen.

Et godt arbejdsmiljø øger produktiviteten

Undersøgelsen viser yderligere, at der er en sammenhæng mellem virksomheders økonomiske vækst og et godt arbejdsmiljø. Mere end tre fjerdedele af de adspurgte virksomheder, der performer bedst (omsætningsvækst på over 10 pct.), rapporterer, at kontordesign og støjreduktion er vigtige elementer for de selvsamme virksomheders økonomiske resultater.

Undersøgelsen viser, at disse virksomheder gør noget aktivt for at komme støjproblemer til livs. Til sammenligning med andre respondenter, tilkendegiver disse virksomheders ledere, at deres medarbejdere i åbne kontormiljøer ikke nødvendigvis får mere energi af at arbejde i et støjende miljø (28 pct. mod 50 pct. af andre) og er mere tilbøjelige til at give deres medarbejdere støjreducerende værktøjer og adgang til stille områder, så de bedre kan fokusere.

“Det er interessant at se, at der er klar sammenhæng mellem arbejdsmiljø, produktivitet og virksomhedens vækst,” siger Anders Blak Pedersen. “Resultater af dette års undersøgelse viser, at åbne kontorlandskaber giver nogle overordnede fordele, men hvis virksomheder ikke adresserer støj og forstyrrelser, der følger med åbne kontormiljøer, kan det til gengæld gå ud over både produktivitet, arbejdsglæde og kan i sidste ende mærkes på bundlinjen,” konkluderer Anders Blak Pedersen fra Plantronics.

Om undersøgelsen

Oxford Economics undersøgelse 2018 er udarbejdet i samarbejde med Plantronics og er baseret på interviews af 500 ledere og medarbejdere fra forskellige brancher og områder. Undersøgelsens respondenter kommer bl.a. fra Storbritannien, Tyskland, Indien, Kina, Australien, Sverige, Finland, Norge og Danmark. Undersøgelsen inkluderer også detaljerede interviews med beslutningstagere, der allerede tager hånd om samarbejde og produktivitet i de åbne kontorer på deres arbejdsplads. 

Læs mere: https://www.plantronics.com/us/en/solutions/managing-noise

- lb