Stor interesse for SAP's digitale oplevelsesrum

Stor interesse for SAP's digitale oplevelsesrum

For at øge forståelsen for digitaliseringens muligheder har SAP åbnet SAP Experience Center, der fylder hele femtesalen af virksomhedens domicil i Københavns Nordhavn

Skærme og installationer giver besøgende mulighed for at afprøve og opleve SAP's teknologier, og det har så mange haft interesse for, at oplevelsescentret har været fuldt booket fra dag ét

Hver eneste dag summer SAP Experience Center af liv fra de mange besøgende. Siden første åbningsdag for godt et halvt år siden har besøgscentret, der fylder hele femtesalen af SAP's danske hovedkvarter i Københavns Nordhavn, nemlig haft fuldt booket kalender.

- Jeg er overvældet over den meget brede interesse for vores digitale oplevelsesrum. Både kommuner, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og foreninger har været på besøg for at se, hvordan de digitale muligheder kan integreres i systemer og processer, fortæller Thomas Madsen, der er Head of SAP Experience Center.

Gør digitaliseringen konkret

SAP er en international virksomhed, der udvikler virksomhedssoftware til både større og mindre virksomheder fra flere brancher. De digitale oplevelsesrum, der består af flere lokaler indrettet med lys, lyd og touchfølsomme skærme, er bygget for at give et indblik i, hvordan SAP har bevæget sig i takt med den digitale transformation.

- De seneste år har SAP bevæget sig fra ERP-systemer til at være mere platformbaseret. Vi vil understøtte virksomhedens nye fortælling, og samtidig vil vi på en overskuelig måde oplyse om, hvordan databaser, digitale platforme og intelligente applikationer fungerer. Hvad det konkret kan bruges til, og hvordan den digitale transformation kan integreres i systemer og processer. Altså grundlæggende give de besøgende viden og samtidig fremtidssikre SAP, fortæller Thomas Madsen.

SAP Experience Center kan dermed ses som et slags eksperimentarium, der gør digitaliseringen mere konkret og forståelig, ved at de besøgende selv kan trykke sig igennem forskellige processer og programmer:

- Blandt andet i en opstillet togkupé, hvor en skærm simulerer vinduet, hvor verden suser forbi eller i det såkaldte 'Infinity Room', der er mørklagt med sorte vægge i højglans, og hvor de besøgende får demonstreret SAP-software ved hjælp af ni skærme opsat i ring, siger han.

Skærme giver wow-oplevelser

Kernen i SAP Experience Center er de mange skærme, der er strategisk placeret i de forskellige rum med hver deres tema og formål. For at øge brugervenligheden og gøre oplevelsen så sammenhængende som muligt, har det været vigtigt at tænke alle elementer i de digitale oplevelsesrum ind fra starten.

Derfor valgte SAP at inddrage flere fagspecialister, og da skærmene udgør en væsentlig del af installationerne, har AV-virksomheden Informationsteknik A/S været sparringspartnere igennem hele projektet.

- Det, at vi var med fra starten, har gjort, at vi har kunnet arbejde tæt sammen med designere og arkitekter og vejlede dem i, hvilke tekniske muligheder, der eksisterede for at opfylde deres visioner, fortæller Jens Thulstrup, der er direktør hos Informationsteknik A/S.

Blandt de mere teknisk krævende installationer fremhæver Jens Thulstrup blandt andet oplevelsescentrets lounge, hvor der er opsat en markant touchskærm på cirka fem meter i bredden sammensat af otte 55-tommers skærme.

Installationerne hos SAP består af 4K-skærme. Skærme, lys og gardiner betjenes af et Creston-system ved hjælp af touchpaneler.

- lb