Storage overvejelser enhver CIO'er bør huske på

Storage overvejelser enhver CIO'er bør huske på

Der er 3 afgørende udfordringer, som CIO'er står over for med hensyn til lagerinfrastruktur: Data residency, automatisering og digital transformation. Det siger Fredrik Arveskär , Regional Manager hos Infinidat i Norden og Benelux

Af Fredrik Arveskär, Regional Manager for Infinidat i Norden og Benelux

IDC forudsiger, at i 2023 vil virksomheders evne til hurtigt at udvikle deres egne digitale innovationer være et grundlæggende konkurrencekrav.

Dette skyldes at mere end halvdelen af WW-økonomien vil være digitalt drevet. Det er rigtigt, at data er det nye guld, men det er ikke nok blot at vide, at guldet er der. Du har brug for evnen til at søge efter det og forfine det. Så selv om den moderne virksomheds evne til at udmærke sig er forbundet med data, er omkostningsoptimeret infrastruktur, HA og skalerbarhed “top of mind” for CIO'er.

På samme tid er der 3 vigtige overvejelser eller udfordringer, som CIO'er står over for med hensyn til lagringsinfrastruktur: Data residency, automatisering og digital transformation.

Risiko og Datasuverænitet

Datalagring er fortsat et stort fokuspunkt på grund af databeskyttelseslovene. Mange virksomheder gemmer enorme mængder private og følsomme kundedata, og at migrere alle disse oplysninger til skyen kan skabe en betydelig risiko. Visse data inden for en organisation skal forblive i landet for at overholde datalovene. Heldigvis er der mange lokale muligheder til rådighed, der sikrer, at data lagres lokalt og sikkert, hvilket reducerer truslen om en mulig databrud.

Evnen til at bevare privatlivets fred, samt kontrol i forhold til data, er kritisk. Mange virksomheder, der migrerer til et offentligt cloudmiljø, overvejer ikke risiciene så meget, som de burde, I forhold til datasuverænitet, før de lider under et databrud.

At have kontrol over dine data er dog ikke tilstrækkelig - du har også brug for smidighed, da du vil have projekter færdiggjort hurtigere. Det er her, automatisering kommer i spil, da virksomheder vil have gavn af at automatisere så mange forretningsprocesser som muligt. Automatisering har en sammensat effekt, idet jo flere processer du automatiserer, jo mere tid har dit personale til at automatisere flere processer.

Problemet for de fleste virksomheder er dog, at deres it-personale er it-specialister, men ikke nødvendigvis softwareudviklere. Hvad de har brug for, er et sæt byggesten, der giver dem mulighed for at automatisere uden at kræve avancerede softwareudviklingsfærdigheder.

Fleksible forbrugsmodeller

At gå på markedet med datarige løsninger kan få en virksomhed til at fremstå som en innovator folk ønsker at gøre forretninger med. For at gøre det vil en organisation dog også kræve elasticitet. Dette giver igen smidighed over for miljøet, som har brug for kapacitet til hurtigt at vokse og tilpasse sig skiftende markedsforhold.

Omvendt skal disse kapaciteter, selvom du ikke ønsker at betale for dem på forhånd, være tilgængelige, når du har brug for dem. Det er her innovative forbrugsmodeller er nyttige, hvilket gør kapacitet tilgængelig, når det er nødvendigt, mens man kun skal betale, når det er brugt.

CIO'er bør derfor huske på, at vellykket udnyttelse af data ikke handler om nogen særlig lagringsteknologi, men snarere om, hvad denne teknologi gør det muligt for en virksomhed at gøre. Der er masser af lagringsteknologier til rådighed, men CIO'er skal se på en løsning, der er omkostningseffektiv, er hurtigt at rulle ud og har lave risici.

Det er på tide for organisationer at flytte deres fokus fra den underliggende teknologi og gennemgå deres konkurrencemæssige fordele. Det handler om at finde den rigtige løsning til at nedbringe omkostningerne ved infrastruktur og give HA, der kan overleve en katastrofe, men alligevel skaleres hurtigt, når det er nødvendigt.