Trend: Tag teknologien med ud i naturen

Trend: Tag teknologien med ud i naturen

ANNONCE: Når det næste råd lyder på, at teknologien skal med ud i naturen, skal det ikke forstås om at afslapningstiden i bivuakken og shelteren skal bruges på at surfe på sociale medier og nyheder, men fordi det kan være nødvendigt at kunne orientere sig i forhold til vind og vejr, og klokken, hvis man ikke lige har fået sig bygget et solur

Flere gange om ugen kan man i tv se tv-rapporter, serier og dokumentarer om mennesker, der er draget ud i den vilde natur. Det er tv-serier som Robinson, Alene i vildmarken, der kalder på rå natur og overlevelse – men også Danmarks mandlige tv-darling Bonderøven fra DR tager den almindelige dansker med ud i naturen og giver en smagsprøve på, hvad det vil sige at overleve med helt basale virkemidler. Det er et område, som mange kommuner har valgt at arbejde videre med, og flere steder popper der bålpladser og shelters op til fri afbenyttelse af forbipasserende og friluftsentusiaster.

Men uanset om vi ender i et øde, afsides paradis som i Robinson eller i kommunens lokale shelters, må vi sande, at der er brug for nødvendigt udstyr som jakker, soveposer, en god rygsæk og eventuelt noget grej til madlavning, som kan findes online. Du kan se mere outdoor udstyr på blandt andet friliv.dk.

På den sikre side

Hvis man samtidig går ”all-in” på overlevelse i naturen og selv vil skaffe sig sin mad, kan det være behjælpeligt at kunne gå online og finde tips og råd til, hvordan man eksempelvis parterer og tilbereder en fisk - eller søger en oversigt over de spiselige bær og svampe, som man kan finde i den danske natur.

Hertil kan det være en god idé at anskaffe sig en powerbank – en såkaldt transportabel oplader til din mobiltelefon – således at du uden brug af elektricitet og strøm kan oplade din telefon i naturen.