Vertiv understøtter supercomputere, der kæmper mod COVID-19

Vertiv understøtter supercomputere, der kæmper mod COVID-19

Kampen mod COVID-19 er blevet ført på hospitaler, plejehjem, farmaceutiske laboratorier og ikke mindst - stille men kraftfuldt - i et datacenter i Bologna, Italien. Der huser et nonprofit-konsortium af snesevis af italienske universiteter, forskningscentre og regeringsministerier, kaldet Cineca, Italiens største computercenter og en af de mest kraftfulde supercomputere i verden - Marconi100

Cineca-forskere bruger Marconi100 til at simulere adfærden af proteiner, der tillader coronavirus at replikere. Ved hjælp af disse data kører de virtuelle tests for at finde de farmakologiske molekyler, der er mest effektive til at hæmme virussen, og samarbejder med farmaceutiske forskere for at forkorte tidslinjer for terapeutisk lægemiddeludvikling.

Dette er et massivt beregningsprojekt. Hvert protein kræver mindst en uges kontinuerlig simulering på 16 nodes af Marconi100 - en proces, der ville tage mindst fire måneder på en standardcomputer. Cinecas supercomputer har udført millioner af milliarder af operationer i sekundet i en non-stop indsats for at hjælpe videnskabsmænd med at forstå coronavirus og bekæmpe den globale pandemi.

Ikke overraskende udgør den højtydende databehandling (HPC), der kræves til dette projekt, en unik kraft- og afkølingsudfordring. Marconi100 er en ny accelereret klynge baseret på IBM Power9-arkitektur og Volta NVIDIA GPU'er, der giver en computerkapacitet på omkring 32 PFlops og åbner vejen for pre-exascale supercomputere. Ansvaret for at sikre, at disse COVID-19-afkodningsberegninger fortsætter uden afbrydelser påhviler Vertiv.

Vertivs arbejde med Cineca går 30 år tilbage før pandemien, og Cinecas indsats for at støtte folkesundheden går mindst lige så længe tilbage. Cineca har arbejdet med Dompè Farmaceutici i mere end 15 år for at bruge supercomputing til at accelerere udviklingen af lægemidler, men coronavirus har været det centrale fokus siden pandemiens begyndelse. Cineca og Dompè er samarbejdspartnere i Exscalate4CoV, et offentlig-privat konsortium bestående af 18 institutioner fra syv europæiske lande, der udelukkende fokuserer på COVID-19 behandlinger og pleje. For at udnytte den ekspertise, der er erhvervet via Exscalate4cov, har EU for nylig finansieret et nyt projekt ved navn LIGATE, som har som mål at skabe en førende applikationsløsning til lægemiddelopdagelse og -design ved hjælp af HPC-systemer op til exascale-niveau.

Cineca er involveret i en række forskningsprojekter, der beskæftiger sig med nye og nye teknologier såsom AI, big data, machine and deep learning, digitale tvillinger og kvantecomputere. Supercomputere som Marconi100 bliver i stigende grad brugt til at tackle nogle af verdens mest udfordrende problemer, herunder klimaændringer og bæredygtigt landbrug.

Vertiv strøm- og kølesystemer, der beskytter Marconi100 og de andre supercomputere på Cineca campus, er blandt de mest robuste, sofistikerede og pålidelige infrastrukturløsninger i verden. Liebert XD, Liebert CRV og Liebert PDX termiske styringssystemer, sammen med Liebert HPC-M frikølende kølere, opretholder de præcise miljøforhold, der er nødvendige i Cinecas datacentre. Den modulære Liebert Trinergy Cube Uninterruptible Power Supply (UPS) renser og konditionerer den strøm, der forsyner faciliteterne og beskytter mod spidser, overspændinger eller eventuelle uplanlagte udfald, der kan kompromittere potentielt livreddende forskning.

Faktisk, efter en omfattende søgning efter den rigtige UPS til sine supercomputerfaciliteter, fastslog Cineca, at Liebert Trinergy Cube var det eneste system, der var i stand til at opfylde alle organisationens ydeevnekrav, inklusive pålidelighed og fjernovervågningstjenester. Mens tilgængelighed var den centrale forudsætning for Liebert Trinergy Cube, muliggør systemets Dynamic Online-tilstand høj driftseffektivitet på op til 99 %, hvilket sparer Cineca for tusindvis af euro om året i energiomkostninger og reducerer tilsvarende kuldioxid (CO2)-emissioner i høj grad sammenlignet med til andre traditionelle UPS-teknologier.

Endelig giver Vertiv endnu et lag af beskyttelse med forebyggende overvågning og fjerndiagnostik gennem sine Vertiv™ LIFE™-tjenester.

"Vi valgte Vertiv™ LIFE Services, da vi fandt, at det var en banebrydende service, der viste en række fordelagtige egenskaber sammenlignet med konkurrenterne," sagde Massimo Alessio Mauri, Head of General and Technical Services hos Cineca. "Hvad mere er, efter at have installeret Liebert Trinergy Cube, viste Vertiv LIFE Services sig at være et vigtigt værktøj af høj kvalitet, der konstant overvåger UPS'en og sikrer maksimal tilgængelighed og effektivitet."

- lb