Widex har lanceret verdens første batterifri høreapparat
Brændselscellen der er hjertet i Widex Energy Cell-teknologien.

Widex har lanceret verdens første batterifri høreapparat

På årets store gadgetmesse i USA, har danske Widex netop lanceret deres batterifri høreapparat, drevet af genopladelig brændselscelle

Af Lars Bennetzen             

Navnet på det nye høreapparat er Widex Evoke, og benytter sig af den patenterede teknologi, Widex Energy Cell. Apparatet er klar til sommer, og udover at brugerne ikke skal spekulere på at skifte batteri, så lover Widex, at det stadig holder den samme høje lydkvalitet som de er kendt for.

I en pressemeddelelse siger Jeff Geigel, president for Widex USA:

”Med Widex Evoke der bruger Widex Energy Cell-teknologien, får verdenen endelig et høreapparat der er drevet af brændselscelleteknologi. De fleste høreapparater i dag bruger batterier eller opladere forbundet til en stikkontakt. Vores nye høreapparat bruger hverken den ene eller anden teknologi. Det er en spændende ny teknologi der gør det let for brugeren, og samtidig leverer en overlegen lyd, samt en app der styrer hvordan høreapparatet virker.

En opladning af et Widex Energy Cell-baseret høreapparat tager kun 20 sekunder, og skulle være langt lettere at bruge end traditionelle høreapparater, og du skal aldrig skifte batteri i det.

Widex Energy Cell

Den nye Widex Energy Cell-teknologi er baseret på en miniature brændselsceller. Widex har udviklket en intelligent opladningsenhed sammen med Teknologisk Institut, og med finansiel støtte fra Innovationsfonden.

“Sammen har vi skabt en brændselscelle der kan være i et høreapparat uden at kompromittere ydelse eller holdbarhed. Brændselscellen driver høreapparatet gennem en sikker elektrokemisk reaktion der bruger oxygen og metanol. Det eneste affaldsprodukt fra denne reaktion er en lille mængde vand og CO2,” fortæller >Leif Højselt, direktør på DTI.

Moderne genopladelige høreapparater tager mellem tre og seks timer for at blive fuldt opladet, men Widex Energy Cell-teknologien klarer opgaven på kun 20 sekunder. Den nye teknologi eliminerer udskiftningen af batterier en gang om ugen, og dermed udgiften på op til 120 batterier om året.