18 mio. kr. skal løfte virksomheders it-sikkerhed

18 mio. kr. skal løfte virksomheders it-sikkerhed

Industriens Fond bevilger 18 mio. kr. til en mærkningsordning for it-sikkerhed for danske virksomheder. Det giver mere klarhed til forbrugere og virksomheder. Dansk Erhverv, SMVdanmark og Dansk Industri, der har søgt om midlerne til ordningen

Det skal være nemmere for både forbrugere og virksomheder at få styr på it-sikkerheden. Derfor har Dansk Erhverv, SMVdanmark og Dansk Industri søgt om midler hos Industriens Fond til en mærkningsordning for it-sikkerhed målrettet danske virksomheder.

Industriens Fond har netop godkendt ansøgningen på 18 mio. kr., så nu går arbejdet i gang.

”Som kunde skal man nemt kunne se, om de virksomheder man handler hos, behandler personlige data ansvarligt. Samtidig skal det også være lettere for virksomheder at gøre opmærksom på at de gør sig umage med it-sikkerheden”, siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv. 

”Ambitionen er at give et meget tiltrængt og solidt løft af it-sikkerhed i erhvervslivet i bredeste forstand, styrke tilliden, og ultimativt gøre it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse til en dansk styrkeposition”, siger Janus Sandsgaard., fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv. 

”Friske tal fra Danmark Statistik [LINK] viser, at det det især er de større virksomheder der øger investeringerne i it-sikkerhed. Med dette initiativ vil vi være med til at brede indsatsen ud til hele erhvervslivet. Vi skal derhen, hvor it-sikkerhed er noget vi forholder os til som en meget virkelig risiko på linje med analoge indbrud og fysiske lynnedslag”. 

Arbejdet ligger i fin forlængelse af anbefalingen fra regeringens Virksomhedsråd for IT-sikkerhed, og har opbakning fra en stærk kreds som bl.a. tæller både Tom Engly fra Tryg, som er formand i rådet, FSR, Dansk IT, Erhvervsstyrelsen samt Forbrugerrådet.

Med en godkendt ansøgning i hånden, går arbejdet nu i gang med at oprette et selvstændigt sekretariat, som skal varetage mærkningsordningen. Sekretariatet forventes at være på plads i løbet af første kvartal i 2020

- lb